Olycka. En elev på Kronängsskolan i Vaxholm skadades svårt i måndags. Foto: Fredrik Sjöquist

Elev svårt skadad på skola i Vaxholm

En allvarlig olycka inträffade på Kronängsskolan i Vaxholm då en elev skadades svårt. Skolan har sedan dess arbetat enligt en krisplan för att stötta övriga elever på skolan, men vad som egentligen hände är ännu oklart.

  • Publicerad 11:54, 25 aug 2021

– Olyckan hände under måndagen, men exakt förlopp är inget jag har och inget jag kan gå ut med, säger skolchef André Wallin på Vaxholms stad.

– Den hände under dagtid på måndagen.

Igår, tisdag, gick kommunen ut med information om att den allvarliga olyckan inträffat på Kronängsskolan. Man berättade då också att skolans elever och vårdnadshavare informerats och att skolledningen arbetar enligt sin krisplan.

Vårdas på sjukhus

– Här har vi en elev som skadat sig och som befinner sig på sjukhus för omsorg och vård. Vårt fokus är att ta hand om de elever som finns på skolan och stötta dem och familjen, säger André Wallin.

Dagen efter olyckan var skolan öppen och lektioner hölls som vanligt, men eleverna erbjöds samtalsstöd och ett särskilt samtalsrum där de hade möjlighet att tala om det som hänt med vuxna. Det arbetet fortsatte även på onsdagen.

Finns det misstankar om att felgrepp på skolan eller brott orsakat olyckan?

– Nej det gör det inte.

Kronängsskolan är en högstadieskola med årskurs 7-9 och har plats för cirka 500 elever.