Corona. Rektor Anna Pilebro Bryngelsson meddelar att Silverdalsskolan håller öppet som vanligt. Foto: Privat

Elev på Silverdalsskolan smittad av corona

En eller flera elever på Silverdalsskolan har smittats av corona. Det bekräftar rektor Anna Pilebro Bryngelsson. Men skolan håller öppet som vanligt.

  • Publicerad 16:21, 11 mar 2020

Under onsdagen meddelade Silverdalsskolan att det funnits fall av elev som smittats av coronviruset. Det bekräftar rektor Anna Pilebro Bryngelsson för SollentunaDirekt:

– Vi har bekräftat att det funnits fall, säger hon.

Skolan håller öppet som vanligt.

– Som rektor får jag information från våra föräldrar. Vi har föräldrar som litar på skolan och skolhälsovården och nu berättar vi det här för att minska risken för spridning.

Under onsdagen gick Sollentuna kommun ut med nya riktlinjer, gällande corona, för skolorna i Sollentuna.

Rektor Anna Pilebro Bryngelsson berättar att de har förhöjd beredskap på Silverdalsskolan.

– Det har vi haft sedan sportlovet. Som rektor vet jag att flera familjer har varit i norra Italien på resa, och vi har behövt ha med i vår planering att det kan vara någon som bär på smittan.

Kan du säga något om de som smittats varit på skolan?

– Jag kan inte kommentera enskilda fall. Det jag kan säga är att vi är jättehårda med att man ska stanna hemma om man har influensa- eller förkylningssymptom.

Vad kan man säga till föräldrar som är oroliga?

– Det är samma som för alla i samhället just nu. Stanna hemma om du inte mår bra. Tvätta dina händer ordentligt, var varsam och följ myndigheternas råd. Hellre en dag hemma för mycket, än en dag för lite, säger rektorn och tillägger:

– Det är inte för oss som är i grunden är friska, som det här är mest farligt. Att vi går ut med information är för att vi på vårt sätt vill bidra till att stoppa spridningen till riskgrupper.

Läs mer om kommunens nya riktlinjer här.

Sollentuna inför besöksstopp till äldreboenden

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Blodbussen kommer till Arena Satelliten i dag och i morgon

Nyheter Det är viktigt att fortsätta ge blod även under Corona eftersom nivåerna i regionens blodlager är låga. Den 30 september–1 oktober kommer blodbussen till Arena Satelliten – så då har du möjlighet att...onsdag 30/9 7:40

I morgon hävs besöksförbudet på äldreboenden

Nyheter Det nationella besöksförbudet på äldreboenden tas bort från och med i morgon, den 1 oktober. Nu gäller det att tillsammans minska risken för smitta vid besök, förklarar Anna-Lena Johansson (L), vård-...onsdag 30/9 5:15

Grattis om du köpte lägenhet i Sollentuna 2015

Nyheter De senaste månaderna har priserna på bostäder, och på lägenheter i synnerhet, stått anmärkningsvärt stilla i Sollentuna. Men i lite längre perspektiv har prisutvecklingen varit tydligt gynnsam.tisdag 29/9 15:04