Elev på grundskola knivskuren – stor polisinsats

En elev på Ulriksdalsskolan i Solna blev på fredagseftermiddagen knivskuren. En stor polisinsats har pågått under eftermiddagen och eleverna hålls inomhus.

  • Publicerad 14:48, 28 aug 2020

En tonåring blev på fredagseftermiddagen knivskuren utanför en skola i Solna, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Polis och ambulans larmades till skolan klockan 14.31. Händelsen inträffade vid Ulriksdalsskolan, bekräftar Solna stad för Mitt i.

– En ung individ, en pojke, har blivit knivskuren vid skolan, säger Mats Eriksson, talesperson på polisens ledningscentral i Stockholms län till Aftonbladet.

Uppgifter: Höggs i bröstet

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska tonåringen blivit knivhuggen i bröstet, och fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är ännu oklart.

Vittnen ska ha sett flera personer springa från platsen efter händelsen, och polisen letar i området. Ett område vid skolan har också spärrats av. Ulriksdalsskolan har plats för 900 elever från förskoleklass till årskurs 9.

Enligt Alessandra Wallman, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Solna, hålls eleverna inomhus efter händelsen. Eftersom området runt skolan är avspärrat uppmanas föräldrarna att hämta sina barn vid skolans huvudentré.

Polisen samlar in vittnesuppgifter från personer som kan ha gjort iakttagelser och som kan hjälpa polisen i utredningsarbetet. Händelsen utreds inledningsvis som mordförsök alternativt dråpförsök.

Vet du mer om händelsen? Mejla nils.jonsson@mitti.se