Attunda tingsrätt. Här dömdes Turebergsbon för misshandel på sin skola i en annan kommun norr om stan. Nu har domen fastställts av hovrätten. Foto: Mikael Andersson

Elev från Sollentuna dömd för misshandel på skola

En ung man från Tureberg har dömts för misshandel efter en händelse på en gymnasieskola i norra Stockholm för drygt två år sedan.

  • Publicerad 05:50, 26 nov 2021

Det hade varit bråkigt mellan två olika grupperingar på skolan under vårterminen 2019 och i maj blev den nu dömda Turebergsbon misshandlad av sex eller sju skolkamrater, enligt egen utsago.

En vecka senare stod han utanför skolans entré med två kompisar när en av pojkarna som ska ha misshandlat honom kom ut tillsammans med en vän.

Det blev fullt slagsmål och de två pojkarna som kom ut fick ta emot både slag och sparkar. En av dem blev sparkad i huvudet och i nacken när han låg ner.

Två av tre friades

Turebergsbon och hans två kompisar åtalades för misshandel. När domen föll i Attunda tingsrätt friades de två kamraterna då åklagaren inte hade lyckats bevisa på vilket sätt de tilltalade eller målsägandena varit inblandade i händelsen, och inte heller hur tumultet inleddes.

Fanns filmbevis

När det gäller mannen från Tureberg fanns det emellertid filmbevis på att han sparkade mot en målsägande som låg ner. Någon nödvärnssituation var det inte och att ”stående tillfoga någon smärta genom att rikta sparkar mot en liggandes huvud är oförsvarligt” menar tingsrätten.

Turebergsbon dömdes för misshandel. Straffvärdet var en månads fängelse, men han dömdes i stället till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst, och han ska även betala 7 700 kronor i skadestånd.

Domen föll i april i år. Turebergsbon överklagade till hovrätten, och där fastställdes domen i förra veckan.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Fyra julmarknader i Sollentuna 2021

Nyheter Helgen 4–5 december är den stora julmarknadshelgen I fjol ställdes julmarknaderna in på grund av pandemin, helt eller delvis, men i år är de tillbaka på bred front.söndag 28/11 11:00

Flera äldre i Sollentuna har fått rätt mot kommunen

Nyheter Andra bedömningar i högre instans Sollentuna har fått bakläxa i förvaltningsrätten flera gånger under hösten i år.lördag 27/11 6:15