Det hade varit bråkigt mellan två olika grupperingar på skolan under vårterminen 2019 och i maj blev den nu dömda Turebergsbon misshandlad av sex eller sju skolkamrater, enligt egen utsago.

En vecka senare stod han utanför skolans entré med två kompisar när en av pojkarna som ska ha misshandlat honom kom ut tillsammans med en vän.

Det blev fullt slagsmål och de två pojkarna som kom ut fick ta emot både slag och sparkar. En av dem blev sparkad i huvudet och i nacken när han låg ner.

Två av tre friades

Turebergsbon och hans två kompisar åtalades för misshandel. När domen föll i Attunda tingsrätt friades de två kamraterna då åklagaren inte hade lyckats bevisa på vilket sätt de tilltalade eller målsägandena varit inblandade i händelsen, och inte heller hur tumultet inleddes.

Fanns filmbevis

När det gäller mannen från Tureberg fanns det emellertid filmbevis på att han sparkade mot en målsägande som låg ner. Någon nödvärnssituation var det inte och att ”stående tillfoga någon smärta genom att rikta sparkar mot en liggandes huvud är oförsvarligt” menar tingsrätten.

Turebergsbon dömdes för misshandel. Straffvärdet var en månads fängelse, men han dömdes i stället till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst, och han ska även betala 7 700 kronor i skadestånd.

Domen föll i april i år. Turebergsbon överklagade till hovrätten, och där fastställdes domen i förra veckan.