Räddare. AB Soloms Eleni Poumpouridou och Jorge Silva stod för en rådig insats då de var först på plats när det brann hemma hos en äldre kvinna i Edsberg. Foto: Privat

Eleni och Jorge räddade kvinna från brinnande lägenhet

AB Soloms två hemtjänstmedarbetare Eleni Poumpouridou och Jorge Silva stod för en verklig hjälteinsats när de lyckades få ut en kvinna ur hennes brinnande lägenhet i Edsberg.

  • Publicerad 08:20, 18 sep 2022

Det brann för fullt på spisen.

– Vi fick larm och Eleni var närmast så hon var först där, sedan kom jag med bilen strax därefter. Då var det fullt med rök som vällde ut genom brevlådan, säger Jorge Silva.

Kvinnan i lägenheten hade låst med polislås så Jorge och Eleni kunde inte komma in. De fick ropa genom brevlådan och lyckades guida kvinnan rätt så att hon kunde ta sig till dörren och låsa upp.

– Hon kröp fram, men hon lyckades öppna till slut. Vi tog hand om henne och fick på henne kläder. Sedan gick jag in och såg att det brann för fullt på spisen. Jag slet ner en gardin och la på elden och så att den slocknade, säger Jorge Silva.

"Våra hjärtan är glada"

Kort därefter kom brandkår, polis och ambulans, och kvinnan i lägenheten fördes till sjukhus då hon hade andats in mycket rök.

– Allt gick fort, kanske på fem minuter. Brandkåren sa att vi hade gjort ett bra jobb. Det känns bra, våra hjärtan är glada! säger Jorge Silva.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nyans fick 8,3 procents stöd i Mellersta Bagarby

Nyheter Men nådde bara 0,6 procent i hela Sollentuna Partiet Nyans startades 2019 gick till val på att stärka muslimers och afrosvenskars rättigheter. Det gav framgångar i Botkyrka, där partiet kom in i fullmäktige. I Sollentuna blev stödet bara 0,6...torsdag 6/10 6:40

Skrällen: VM-guld i hoppbacken för Pietro – trots utdömt knä

Nyheter Målet var att bara få ett resultat I årets veteran-VM i backhoppning bestod den svenska truppen i Slovenien av en person – Pietro Nilsson Toracca från Sollentuna Backhopparklubb. Men ensam är stark, i alla fall den här gången.tisdag 4/10 6:40