Mediamarkt öppnar i Täby centrum. Foto: Erik Lejdelin/Most Photos

Elektronikjätte vågar öppna nytt – i Täby centrum

Kunderna väljer oftare nätet framför butik. Tyska elektronikkedjan Mediamarkt har inte öppnat en ny butik på fem år – förrän nu. – Det är dyrt att öppna varuhus, men vi har letat länge och vi tror att Täby är ett bra läge, säger kommunikatör Jenny Pedersén.

  • Publicerad 08:07, 18 sep 2018

Det blev redan i maj klart att den tyska elektronikkedjan Mediamarkt tagit över Cubus gamla lokaler i Täby centrum. Efter flera månader av ombyggnation kommer butiken slå upp dörrarna nästa torsdag, den 27 september.

Enligt Dagens Industri har företaget uppvisat röda siffror de senaste åren och Täbybutiken blir den första nyetableringen på fem år.

– Vi har letat länge efter ett strategiskt läge i Stockholmsregionen och Täby centrum har ett bra kundflöde, det är fräscht och det ligger i rätt riktning i förhållande till våra andra butiker i regionen, säger kommunikatör Jenny Pedersén.

Det är dyrt att öppna nya varuhus och det är tuffa tider för detaljhandeln

Kommunikatör Jenny Pedersén.

Är det lönt att öppna en ny butik nu när allt fler väljer att handla på nätet?

– Det är dyrt att öppna nya varuhus och det är tuffa tider för detaljhandeln. Men vi gör nya satsningar på att förena den fysiska butiken med vår butik på nätet. Våra säljare kommer att utrustas med surfplattor så att de smidigt kan visa hela vårt nätsortiment och väva ihop den fysiska butiken med nätet.

Hon säger att många kunder fortfarande vill se vissa produkter i butik – tv-apparater exempelvis.

Mindre butik än konkurrenten

På 1100 kvadratmeter blir butiken en av deras mindre. Den blir också betydligt mindre än Elgiganten i Arninge.

Tror ni att ni kommer att kunna konkurrera med Elgiganten?

– Vi är redan konkurrenter, men med den nya butiken kommer att vara i samma upptagningsområde. Vår butik kommer bli mer kompakt och vi har ett fullt sortiment. Det finns också en efterfrågan för hemelektronik inne i centrum.