Eldsjälen Lasse ser till att Timotejvägens barn får röra på sig

Han är grundare, ordförande och tränare i Rotebro BTK, var en av finalisterna i Mitt i:s Idrottshjälte 2017, och var nominerad på galan Årets Eldsjäl på Berns 2018. Men Lasse Naesström slår sig inte till ro. Nu ordnar har uppskattade tävlingar för barnen hemma på Timotejvägen i Rotebro.

  • Publicerad 11:16, 4 jul 2021

– Jag vill att det ska finnas aktiviteter för barn och unga. De blir så stillasittande med sina mobiler annars. Och det märks att de blir glada efteråt, när de har fått röra på sig, säger Lasse Naesström.

Precis som i fjol anordnade han tävlingar för barnen som var kvar hemma i området på midsommarafton.

– Det ska vara tävling på ett trevligt sätt. Ingen utslagning, de får röra sig och ha kul bara. Och så fick de medaljer.

Medaljer. Lasse Naesström och några av barnen som var med på årets midsommartävlingar på Timotejvägen. Foto: Privat

Ett längre lopp

Det var stående längdhopp, ett 40-meters springlopp, precisionstävlingar som att kasta ärtpåsar i rockring. Och sist men inte minst Timotevjlöpet, en lite längre sträcka runt hela området.

– Den yngsta som var med var bara 2,5 år. Jag sa till henne att hon kunde gena, men det ville hon inte. Hon sprang hela och hon kämpade och fullföljde, säger Lasse och skrattar.

Tävlingar. "Det ska vara på ett trevligt sätt, ngen utslagning", säger Lasse. Foto: Privat

Efter tävlingarna invigdes utomhuspingisbordet som Lasse har köpt och ställt vid lekparken.

– Pingisbordet står uppe jämt, och det finns grejer så att de kan spela när de vill. Ett sådant borde varje bostadsområde ha, säger Lasse.

Invigt. Nu står utomhusbordet på Timotejvägen. Bara att komma och spela när som helst. Foto: Privat

Sommarpingis i Rotsunda

De som får smak för bordtennis kan komma och spela mer i Rotebro BTK:s hemmahall i Norra Strandskolan i Rotsunda. Där arrangerar Lasse öppet hus med pingis klockan 10–15 varje dag till och med den 18 juli.

– Det är bara att komma och spela, de kan komma och gå som de vill. Alla är välkomna, ju fler som kommer och rör på sig desto bättre, säger Lasse.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hoppfull invigning på Enavallens nya banor

Sport Enavallens friidrottsbanor har renoverats. 11 augusti ska de invigas. Då kommer Sverigeeliten till Enköping.onsdag 4/8 4:18

Ståhl om guldet: ”Det var magiskt”

Nyheter Järfällas diskushjälte är tillbaka i Sverige efter bragden i Tokyo Järfällas Daniel Ståhl har kommit tillbaka till Sverige efter att ha vunnit ett historiskt OS-guld i Tokyo.tisdag 3/8 15:18

Över tio år gammalt dna-prov fällde man för barnvåldtäkt

Nyheter Nytt analysverktyg visade annat resultat En man från Sollentuna fälldes för våldtäkt mot barn 2010, men friades i hovrätten. I fjol ansökte riksåklagaren om resning efter ny analys av ett arkiverat dna-prov – och nu har domen ändrats på...måndag 26/7 19:00