Videon till Duvchis nya singel är inspelad i Stenbrottet på Färingsö. Under inspelningen fick Jens Duvsjö, mannen bakom artistnamnet Duvchi, ha en en slags detektorhätta på huvudet som registrerar hans minsta rörelse.

I videon är det sedan roboten Hector som spelar piano och rör sig.

– De har till och med kunnat koordinera mina ögon och hur jag blinkar. Så roboten i videon blinkar som mina ögon gjorde vid inspelningen, säger Jens Duvsjö.

Studion Goodbye Kansas har gjort alla vfx - virtuella effekter.

Artistsamarbete

Videon är ett unikt samarbete mellan Duvchi och sci-fi-konstnären Simon Stålenhag, som gör sin regidebut med musikvideon. Simon växte upp på Ekerö och använder gärna öarna i sina verk.

– Det var väldigt lätt att jobba med Simon, han är trygg i sitt konstnärliga uttryck och jag känner likaså en trygghet i min. Vi kände oss båda obundna till tid och rum och det gjorde att inspelningen gick smidigt, säger Jens Duvsjö.

30 personer deltog

Under en heldag spelades musikvideon in i stenbrottet. På plats var ett crew på cirka trettio personer. Kameror sänktes ner i vattnet i en kamerabox och drönare filmade ovanifrån.

– Jag tänker mig att jobba med Simon är som det är för en skådespelare att jobba med Ingmar Bergman. Samma ikonstatus. Det var helt fantastiskt. Men med skillnaden att Simon är väldigt snäll och vi hade väldigt kul.

Omslaget är också inspirerat av samma område.

– Personligen älskar jag Ekerö och tittar ofta runt där för inspiration. Det har genomsyrat allt som har skapats på den här skivan.

Jens Duvsjö har tillbringat en längre tid i Los Angeles.

– Jag kände en önskan om att hitta inspiration som inte fanns där, och det hittade jag i stenbrottet. Det är tidlöst. Jag strävar efter att ta tillbaka en värdighet i musiken och i det estetiska uttrycket i videon. Det handlar om att det finns så mycket mer att hämta i vår värld än den del där vi bara skrapar på ytan.

Urdjur

I videon när vaknar urdjur till liv i vattnet.

Finns det verkligen sådana stora urdjur i stenbrottet?

– Ja, det gör det. Lite läskigt men det är vad det är, säger Jens och skrattar.