Hårt. Alla matcher är inställda för alla åldrar och spelare över 15 för inte träna. Det är vad som gäller i tre veckor framöver. Foto: Mostphotos

Ekerös klubbar och verksamheter ställer om

De nya restriktionerna drabbar sportklubbar och aktivitetsanläggningar hårt. Kommunens tjänstemän samarbetar nu nära med de olika verksamheterna. Den 3 november togs beslut att ställa in allt fram till den 19 november.

  • Publicerad 15:24, 30 okt 2020

Personligen tror jag att vi kommer fortsätta hålla stängt fram till den 19 november.

Tar ansvar. Serge Conein, sportchef och administrativ chef på Skå IK är noga med att följa riktlinjerna. Foto: privat

Folkhälsomyndigheten har gått ut med skärpta restriktioner för Stockholmsregionen. Bland annat bör invånarna undvika besöka köpcentrum, badhus och gym.

Även många idrottsverksamheter på Mälaröarna påverkas av beslutet. På Skå IK och Ekerö IK var de snabba med att vidta åtgärder.

– Vi bestämde tillsammans med kommunen att stänga ner allmänhetens åkning, spontanidrott och skridskodisco. Skridskodisco är något vi brukar ha i ishallen för allmänheten några månader innan jul. Allt är inställt fram till den 19 november, säger Serge Conein, sportchef och administrativ chef på Skå IK.

Beslut att förlänga i tisdags

Efter att ha stängt verksamheten direkt den 29 oktober efter Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer togs ett nytt beslut under tisdagen att bibehålla nedstängningen fram till den 19 november.

– Spontanidrott är däremot tillåten utomhus på kommunens idrottsanläggningar på eget ansvar, säger Serge Conein.

Alla idrottsförbund har rekommenderat sina klubbar att ställa in sin verksamhet för alla över 15 år. Alla matcher i alla idrotter är dessutom inställda fram till den 19 november. Är man under 15 år får man fortsätta träna men undvika för nära kontakt.

– Min personliga inställning är att det är jättebra att stänga ner så mycket som möjligt nu i tre veckor, då har vi störst chans att kunna öppna upp igen efter och fortsätta säsongen ut. Det kommer bli svårt att hålla klubbarna igång annars.

Ekerö Budoklubb ställer även de in all träning för alla över 15 år. Träningen för de under 15 kommer fortsätta men med anpassade övningar som håller mer distans.

Uppmanar till eget ansvar

Träningsanläggningen Mälarö Träningsverk som öppnade för några veckor sedan säger dock att de inte kommer stänga, men att man har en tajt dialog med medlemmarna.

– Vi gick ut med ett mejl blixtsnabbt igår för att påtala alla medlemmars ansvar i det här för att vi ska kunna hålla öppet. Vi tokstädar hela tiden och uppmanar alla som tar i ett redskap att torka av det efter sig, säger ägaren Birgitta Stenhouwer.

Om medlemmarna ändå är oroliga är de välkomna att ringa och prata med personalen, meddelar Birgitta som trycker på att kommunikationen med medlemmarna är viktig.

Ekerö - vecka 43

37 sjukdomsfall hade Ekerö vecka 43.

Sjukdomsfall/10000 invånare: 13 st.

Totalt har Ekerö haft 236 sjukdomsfall bekräftade.

Visa merVisa mindre

Skå IK meddelar följande

Träning och match för utövare född 2004 och äldre:

Alla matcher och all träning är inställd fram till den 19 november.

Träning och match för utövare född 2005 och yngre:

Träning kan bedrivas för spelare födda 2005 och senare. Alla matcher är inställd av förbundet fram till den 19: november. Inga träningsmatcher eller Cuper är tillåten. Träning som bedrivs ska anpassas till mer individuell för att undvika närkamper i möjligaste mån.

Allmänhetens åkning i Allhallen:

Inställd till och med tisdag 3:e november när nytt beslut tas.

Svanängens IP:

Stängd för spontanidrott till och med tisdag 3:e november när nytt beslut tas.

Skridskodisco/Hal IS i Allhallen:

Inställd till och med 19:e november när nytt beslut tas.

Gym i Allhallen:

Stängt fram till 19:e november när nytt beslut tas.

Visa merVisa mindre

Skytteholm är redo för julbord trots pandemin

Nyheter "På bara fem dagar har vi tappat hälften av bokningarna" I dessa tider är det extra svårt för restaurangnäringen. Samtidigt försöker julborden lösa säkraste miljöerna med utspridda bufféer och luftigare lokaler.tisdag 1/12 13:40

Så klarar sig Ekerö centrum i pandemin

Nyheter Överlever tack vare support från Ekeröborna Hur mår egentligen butikerna i vårt centrum? Mitt i tog en runda för att se hur de klarar sig i pandemin.måndag 30/11 16:56

Så påverkas livet på Mälaröarna av förbifarten

Nyheter Fler bilar och rikare befolkning Just nu kanske det känns som att förbifarten aldrig kommer att bli klar. Men 2030 är det dags för invigning av tunnlarna i Ekerö kommun. Vad händer med livet på Mälaröarna då? Mitt i har frågat...torsdag 26/11 16:22