KÄRLEK. Ekebyhovs slottspark blir den nya platsen för Ekerös drop-in vigsel den 6 juni. Foto: Udo Schröter/Michael Folmer

Ekerö ordnar drop-in vigsel på nationaldagen

Det blir drop-in vigsel i Ekebyhovsparken på nationaldagen. Men som med så mycket annat blir årets format lite annorlunda.

  • Publicerad 11:40, 14 maj 2020

Nationaldagsfirandet i Drottningholmsparken må vara inställt men för den som vill gifta sig kommer det ändå, liksom tidigare år, ordnas drop-in vigsel i Ekerö.

Som så mycket annat är det lite annorlunda i år.

– Vi kommer vara i Ekebyhovs slottspark eftersom det är en väldigt fin plats, där vi också har bättre förutsättningar att begränsa antalet människor. Dessutom finns det vackra rum inne i slottet vi kan använda om vädergudarna inte är på vår sida, säger Amalia Sjindjapkin som är idécoach på Ekerö kommun.

Förbokning

En annan förändring är att drop-in vigslarna måste bokas i förväg. En telefonsluss kommer vara öppen den 5 juni mellan klockan 9.00 och 12.00 och den 6 juni mellan klockan 10.00 och 14.00. På så sätt hoppas kommunen kunna undvika att folk kommer och köar på sin tur att vigas. Telefonnumret kommer publiceras på kommunens hemsida den 5 juni.

Slottskaféet kommer vara stängt men Amalia Sjindjapkin välkomnar att brudparen tar med en picknick till parken, så länge alla sprider ut sig ordentligt.

– Jag hoppas att det blir ett tillfälle att fira kärleken, ett fint avbrott i den märkliga vardagen som vi är i. Men folkfesten får vi vänta med till nästa år, säger hon.

Klockan tio smäller det – varje dag

Nyheter Regelbundna sprängningar när ny tunnel byggs Varje dag klockan tio, sex månader framöver, blir det stopp framför Lindötunneln. Då sprängs det nämligen i berget då en ny tunnel ska ta plats.fredag 23/10 15:45

Flera hundra väntas till kyrkorna

Nyheter Helg. Allhelgona särskilt viktigt i år. Årets kanske största kyrkliga helg, sett till antalet besökare, är på ingång. I år blir allhelgona särskilt viktig, tror Magnus Ehntorp, präst och biträdande kyrkoherde på Ekerö.torsdag 22/10 11:12

Toppar insamling med bullar

Nyheter Driv. Färingsöbo bidrar stort till Världens barm Snacka om engagemang. Färingsöbon Mikael Gustavsson, 57, är den privatperson som i år har samlat in mest till hjälporganisationen Världens barn.tisdag 20/10 11:35