Start. Anders Kotz, Craig Donovan och Kerryn Beattie på Ekerö bryggeri öppnar krog - i Bromma. Foto: Mikael Andersson

Ekerö brygghus öppnar krog i Bromma

Bryggarna från Ekerö och Adelsö expanderar över broarna. Under våren ska de nämligen öppna sitt första taproom - i Bromma.

  • Publicerad 14:46, 14 apr 2022

Vi ska få köket levererat nästa vecka.

Ekerö brygghus planerar att öppna ett eget taproom på Tunnlandet vid Brommaplan.

– Renoveringen håller på för fullt nu och vi ska få köket levererat nästa vecka. Efter det har vi en tydligare idé om när vi kan öppna, säger Craig Donovan, som är en av de tre bryggarna som driver Ekerö brygghus.

Maten kommer vara global gatumat, med särskilt fokus på asiatiska smaker, och så öl förstås. Det kommer finnas åtta till tio kranar med öl, utöver öl på flaska och burk.

– Vi kommer ha några standard öl som alltid finns, och så rullande schema med olika smaker från Ekerö brygghus. Och så kommer vi ha gästkranar. Vi har många bryggarkompisar som gärna vill få plats, säger Craig Donovan.

BRF ville ha gastropub

Att brygghuset öppnar just här beror på att bostadsrättsföreningen kontaktade dem när den lokala pizzerian skulle stänga.

– De ville gärna ha en gastropub i lokalen och när vi pratade så klickade vi på en gång. Så det var så det blev Tunnlandet taproom and kitchen.

Graffiti Stockholm står för konsten på väggarna i lokalen.

Brommadjur

– De har målat in djur man brukar se i Bromma. Det är en fasan, ett rådjur och en räv, och så en katt och en råtta i ett hörn.

Ekerö brygghus uppstod när Craig Donovan och Kerryn Beattie på Nordic kiwi brewers slog sina påsar ihop med Anders Kotz på Adelsö bryggeri.

Brygghuset ligger på Bryggavägen på Ekerö.

De slår ett slag för inomhusgolf i Troxhammar

Nyheter Året runt-öppen anläggning ska locka nya spelare Är du sugen på att provspela några av världens mest kända golfbanor? Eller kanske gå en runda i shorts och t-shirt i mitten av december? Med teknikens hjälp kan du nu göra det utan att ens lämna...måndag 26/9 16:47

Bibblan firar in hösten med långdag

Nyheter ✓Sagostund ✓Ordkamp ✓Spökvandring ✓Författarbesök ✓Poesikör Med höstens ingång blir dagarna blir kortare. Men inte på bibblan i Ekerö centrum. Där firar man i stället årets längsta dag den första oktober.måndag 26/9 12:13

Så röstade grannarna

Nyheter Blå Ekerö är rödare än någonsin Sverigedemokraterna dominerar i kommunens ytterkanter, men i de traditionellt blå kvarteren runt Gällstaö och Älvnäs fick Socialdemokraterna över 20 procent av rösterna.fredag 23/9 15:28