Växer. Dam- och juniortruppen för Enebybergs närmar sig 100-strecket, meddelar klubben. Foto: Erik Bolling, Enebybergs IF

EIFs damtrupp växer så det knakar

Enebybergs IF:s damtrupp har nu över 80 aktiva spelare. En historiskt hög siffra, berättar sportchefen Mårten Hasselberg för Mitt i.

  • Publicerad 11:30, 18 mar 2021

Vi firar varje träning

Mårten Hasselberg, lagledare och sportchef. Foto: Erik Bolling, Enebybergs IF

Enebyberg Idrottsförenings (EIF) dam- och juniortrupp har till årets säsong vuxit till sig och har nu 80 aktiva tjejer som är mellan 15 och 21 år gamla. Detta efter man lyft in F05 och F06 i damtruppen.

En historiskt hög siffra, enligt sportchefen Mårten Hasselberg.

– Det som har hänt är att vi har tagit upp två åldersgrupper. Men det roligaste är att vi har fått många spelare som har gått över till oss eftersom de gillar vår modell. Det är ett gott betyg som vi är väldigt glada för.

Han berättar att man tidigare legat som mest bland 60 aktiva spelare.

– Om man räknar med alla som visat intresse är vi uppe i 95 spelare. Vi har aldrig haft så här många.

Dörrar öppna för alla

Mårten Hasselberg har varit ansvarig för damlaget sedan 2017 och är sportchef för EIF sedan nyåret. Han berättar att det ökade intresset bland unga att spela fotboll betyder mycket för klubben.

Speciellt under pandemin.

– Ja, att fler vill spela gör också att vi får ett ekonomiskt lyft.

Han tror att deras arbetsmodell är en av orsakerna till det ökade intresset.

– Till skillnad från många andra klubbar som slåss för serier och pokaler så håller vi våra dörrar öppna och välkomnar alla. Sedan har vi självklart även stort fokus vid alla spelares individuella utveckling, oavsett deras förmåga och ambition.

Hoppas på bättre resultat

Damlaget för Enebybergs IF spelar i division 4, den näst lägsta. Under 2020 hade man en tuff säsong som slutade på sjätte plats för damlaget – med sex poäng från seriesegrarna.

För 2021 har man anmält truppen till två seniorserier och tre juniorserier. Hasselberg tror att det ökade intresset för EIF kan leda till ännu bättre resultat under året.

– Vårt mål är att så många tjejer ska spela fotboll som möjligt, så gör vi resultat efter det.

Ska det här ökade intresset firas på något sätt?

– Det är lite svårt att göra just nu, med pandemin. Vi firar med uppmärksamheten vi får och att tjejernas fotboll blir starkare. Vi firar varje träning.

Foto: Erik Bolling, Enebybergs IF

Coronaåret

Enebybergs IF har liksom alla andra fotbollsklubbar fått ställa om under pandemin. Det innebär bland annat att spelare ombeds komma omklädda till träningar.

Sedan den första mars är inte längre tillåtet att arrangera läger eller träningsmatcher, efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.