En skottskadad kvinna hittades på Ingarö förra helgen. Foto: Mostphotos

Efterlyste rapartisten överlämnade sig – släppt efter förhör

Den kända rappare som eftersökts av polis efter en skottlossning vid en filminspelning på Ingarö har nu frivilligt överlämnat sig till polisen, skriver Aftonbladet. Två andra män har tidigare frihetsberövats misstänkta för inblandning i händelsen, där en kvinnan ska ha skottskadats i armen.

  • Publicerad 08:00, 14 dec 2019

Rapparen har varit efterlyst, misstänkt får grovt vapenbrott, men polisen lyckades inte hitta honom. I stället inställde han sig själv hos polisen igår, fredag. Han förhördes, men släpptes senare.

– Det har framkommit nya uppgifter som gjorde att jag släppte honom. Han är dock fortfarande misstänkt för grovt vapenbrott, säger åklagare Jonas Bergendal till Aftonbladet.

Det var natten mot lördagen i förra veckan som en skottskadad kvinna hittades på Ingarö. Det visade sig att skottet hade avlossats vid en musikvideoinspelning där deltagare använde sig av skarpladdade vapen. Enligt åklagaren hade ett skott gått av och en person skadats.

Till en början utreddes händelsen som mordförsök, men när två män häktades i onsdags var det för grovt vapenbrott och vållande till kroppsskada. Bägge nekar till brott.

Kvinna sköts vid musikvideoinspelning – två män häktade

Skottskadade kvinnan på Ingarö: Polisen har säkrat spår