– Han efterlyses nu så får vi se om han dyker upp, säger åklagaren Eva Wintzell.

Den redan dömda mannen fälldes för att tillsammans med andra ha organiserat och koordinerat hanteringen av nästan 80 kilo amfetamin, och även den nu häktade mannen misstänks vara inblandad.

– Det hänger ihop. Det är samma gärningar, säger Eva Wintzell.

Krypterad chatt

Bevisningen i utredningen består till stor del av krypterade så kallade encrochattar, de som knäcktes av Europol våren 2020.

Efter att polisen fått tillgång till information via enchrochatt började utredningen med att man spanade på en kurir som i maj i fjol tog emot två stora partier amfetamin i Sollentuna, först 20 kilo till en adress i Tureberg och sedan 57 kilo till en adress i Helenelund, och därefter tog sig till olika platser Värmland och i Stockholm för att leverera knarket.

Fler kan gripas

Av kommunikationen i enchrochatt framgår bland annat att den dömde Bandidosmedlemmen ska ha instruerat om fördelning och distribution av de olika narkotikapartierna till mottagare i Sollentuna.

– Det är mycket material att analysera och klarlägga. Dels är det vad encrochatten innehåller, men framför allt att knyta en viss encrochatt till en viss användare, säger Eva Wintzell.

Hon utesluter inte att fler personer kan komma att frihetsberövas i ärendet med hänvisning till de knäckta chattarna.

– Det är inte omöjligt att vi kommer längre och kan identifiera fler, säger hon.