För ganska precis ett år sedan beslutades det att Rombergaskolans mellanstadium skulle flyttas till S:t Ilianskolan. När beslutet togs var S:t Ilianskolans fotbollsplan gjord av grått grus. Men sedan en vecka tillbaka består den av grönt gräs. Konstgräs. Efter önskemål från Rombergaeleverna.

– Vi såg att skolgården var i behov av att rustas upp för att eleverna skulle ha större glädje över att vara ute. Önskemålet från Rombergaeleverna var bland annat en konstgräsplan. S:t Ilianskolans elever och elevrådet önskade parkour. Nu har vi fått båda, säger Henrik Wikehult, rektor på S:t Iliansskolan och tillägger:

– Det känns fantastiskt. Vi har längtat efter den här dagen.

Genrep inför derbyt

Konstgräsplanen har varit efterlängtad.

– Vi hade ju en konstgräsplan i Romberga. Nu känns som att vi fortfarande är kvar i Romberga, men i finare lokaler, säger eleven Antonio och tillägger:

– Jag kommer att använda den här planen mycket.

Under invigningen av den nya skolgården, som skedde i torsdags förra veckan, möttes spelare från ESK:s respektive Fanna BK:s a-lagsherrar i en fotbollstennismatch. Något som skulle kunna ses som enuppvärmning inför lagens derbymöte i den sista omgången av Division 2 Norra Svealand den 18 oktober.

Uppvisningsmatchen på S:t Ilianskolan vanns av ESK representanter med 11-10. Men den som vann publikens hjärtan var tydligt. Fanna BK:s William Thuuri, stod för inte bara en, utan två, poänggivande cykelsparkar under matchen. Han belönades med ett öronbedövande jubel från publiken båda gångerna.