Foto: Fredrik Gustafsson

Efterlängtade bollkonster

Med bullar, klippta band och ett par graciösa cykel-sparkar invigdes S:t Iliansskolans nya konstgräsplaner och parkourpark. ”Det känns fantastiskt. Vi har längtat efter den här dagen,” säger Henrik Wikehult, rektor på S:t Iliansskolan.

  • Publicerad 09:13, 12 okt 2020

Vi såg att skolgården var i behov av att rustas upp.

För ganska precis ett år sedan beslutades det att Rombergaskolans mellanstadium skulle flyttas till S:t Ilianskolan. När beslutet togs var S:t Ilianskolans fotbollsplan gjord av grått grus. Men sedan en vecka tillbaka består den av grönt gräs. Konstgräs. Efter önskemål från Rombergaeleverna.

– Vi såg att skolgården var i behov av att rustas upp för att eleverna skulle ha större glädje över att vara ute. Önskemålet från Rombergaeleverna var bland annat en konstgräsplan. S:t Ilianskolans elever och elevrådet önskade parkour. Nu har vi fått båda, säger Henrik Wikehult, rektor på S:t Iliansskolan och tillägger:

– Det känns fantastiskt. Vi har längtat efter den här dagen.

Genrep inför derbyt

Konstgräsplanen har varit efterlängtad.

– Vi hade ju en konstgräsplan i Romberga. Nu känns som att vi fortfarande är kvar i Romberga, men i finare lokaler, säger eleven Antonio och tillägger:

– Jag kommer att använda den här planen mycket.

Under invigningen av den nya skolgården, som skedde i torsdags förra veckan, möttes spelare från ESK:s respektive Fanna BK:s a-lagsherrar i en fotbollstennismatch. Något som skulle kunna ses som enuppvärmning inför lagens derbymöte i den sista omgången av Division 2 Norra Svealand den 18 oktober.

Uppvisningsmatchen på S:t Ilianskolan vanns av ESK representanter med 11-10. Men den som vann publikens hjärtan var tydligt. Fanna BK:s William Thuuri, stod för inte bara en, utan två, poänggivande cykelsparkar under matchen. Han belönades med ett öronbedövande jubel från publiken båda gångerna.

En helt ny skolgård

Utöver en stor konstgräsplan har det också byggts en Parkourpark (den första i sitt slag i Sverige), pingisbord, en plats att spela ”King” på samt en basketplan.

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19