När Mitt i ringer upp det 16-åriga gymnastikstjärnskottet för en pratstund har hon hunnit avsluta dagens första träningspass, och ska snart inleda det andra.

Hon låter glad när hon talar om äventyret i Japan i oktober.

– Det var jätteroligt och väldigt stort, jag hade verkligen inte väntat mig att komma så långt, säger Jennifer Williams.

Nöjd med bommen

Att det gick så bra i VM tror hon beror på att domarna gillade "renheten" i hennes gymnastik. Väl i finalen fick hon dock nöja sig med en 23:e plats av 24 möjliga.

Jennifer gissar att det var nervositeten som tog över.

– Det jag var minst nöjd med var barren, där hade jag två fall och det var lite skakigt. Sedan körde jag helt okej hopp. Jag hade också bestämt mig för att inte falla på bommen och gjorde inte det heller, så där blev jag ganska nöjd.

Så här några veckor efter resan till Kitakyūshū är det fokus på nya övningar som gäller. 25 timmar i veckan uppskattar 16-åringen att hon ägnar åt träning.

– Vi har anpassat lite i skolan så att det inte blir för mycket.

Även om hemadressen är Annedal både tränar och pluggar hon i Eskilstuna.

– Det blir ungefär en timmes resa fram och tillbaka, men det funkar.

Varför just Eskilstuna?

– Det fanns klubbar i Stockholm också, och jag har gått där. Men jag kände att träningen i Eskilstuna var mycket fördelaktigare och tyckte att tränarna var väldigt bra.

Vill synas mer

Sedan åtta års ålder sysslar Jennifer Williams med artistisk gymnastik, en individuell tävlingsform till skillnad från truppgymnastik.

Det sistnämnda har hon också provat på, men det var inget för henne.

– Jag ville tävla själv och visa upp mig själv. Jag tränade i samma hall som artistisk gymnastik, såg det och kände att det var något jag ville göra.

Och vilket är nästa mål?

– Jag har många mål. Dels vill jag vara med på evenemang igen, och komma längre. Inte bara tävla i final, utan även göra en bra prestation där. Sedan vill jag synas mer och bli ett namn som man känner igen.