Närvaro. Johan Andersson, lokalpolisområdeschef i Huddinge, är en av alla poliser som befunnit sig i Visättra efter skjutningen nyligen. Foto: Stefan Källstigen

Efter Visättraskjutningen: Polisen lovar ökad närvaro

Polisen har lagt extra mycket resurser i Visättra efter helgens skjutning. Nu lovar de ännu mer fokus på området. "Vi hoppas att det finns fler som har sett något", säger Johan Andersson, lokalpolisområdeschef".

  • Publicerad 10:51, 20 jul 2021

Inget tips är för litet och inget tips är för stort

En uppgörelse mellan kriminella gäng är polisens tes bakom den händelse då två barn i förskoleålder blev skjutna i Visättra den gånga helgen.

Dagarna efter har det varit fullt av poliser som rört sig i området.

– Dels är det en trygghetsinsats där vi träffar medborgarna, men vi är även här för informationshämtning från området, säger Johan Andersson, lokalpolisområdeschef i Huddinge.

Som Mitt i tidigare har rapporterat har nio personer anhållits misstänkta för mordförsök.

Polisen tror att de två barnen kom i vägen för en skjutning avsedd för någon annan och att det rör sig om yngre gärningspersoner.

– Det florerar alldeles för mycket vapen ute. I det här fallet tror vi att det är unga personer utan konsekvenstänkande som är oförsiktiga med vapnen, säger han.

Minsta tips intressant

Att finnas på platsen är högprioriterat av polisen, både vad gäller antal patruller och tid de lägger i området.

– Vi tar det vecka för vecka. Vår uppfattning är att närvaron är uppskattad och att det behövs dialog och närvaro. Förhoppningsvis kan någon som annars inte hade hört av sig till polisen komma med uppgifter när vi är här, säger Johan Andersson.

I området har polisen under veckan både hållit förhör och bedrivit utredningsarbete, men Johan Andersson kommenterar inte om några framsteg gjorts i den tekniska undersökningen.

Han hoppas nu på fler tips från allmänheten och uppmanar tipsare att ringa 114 14.

– Det kan gälla minsta iakttagelse. Inget tips är för litet och inget tips är för stort, säger Johan Andersson.

Skadorna på de skjutna barnen ska enligt polisen inte vara livshotande.

Ökning. Polisen har ökat sin närvaro i Visättra senaste dagarna. Foto: Stefan Källstigen