Den här stolpen ska nu flyttas, efter flera klagomål från cyklister i Järfälla. Foto: Pierre Almén

Efter vår artikel: Nu flyttas stolpen från cykelvägen i Barkarby

Efter klagomålen - nu ska den trafikfarliga stolpen i cykelbanan i Barkarby flyttas. "Det ska inte vara någon stolpe i vägen", säger Maria Taylor, kommunikationsansvarig på Trafikverkets Projekt Mälarbanan.

  • Publicerad 11:27, 16 jun 2016

Livsfarligt, menade en cyklande Järfällabo, om den lyktstolpe som står placerad mitt i gång- och cykelvägen vid Norrviksvägen, Skälbyvägen och Veddestavägen.

Han fick medhåll från många cyklister i Facebookgrupper - där många kritiserade Trafikverkets lösning att sätta upp varningsskyltar.

Nu har Trafikverket beslutat att flytta på stolpen.

– Det är bekräftat att den ska flyttas åt sidan, ut till släntkanten där den inte står i vägen, säger Maria Taylor.

"Stolpen hamnade tokigt"

Något exakt datum är inte satt, men det kommer troligtvis att bli i början av juli i år.

– Vi fick först höra att det var svårt att ta bort stolpen, på grund av fundamentet som blir kvar. Men de kommer troligtvis att ta bort alltihopa nu. Den ska flyttas åt sidan, det ska inte vara någon stolpe i vägen, säger hon.

Trafikverket har också ytterligare en förklaring till varför stolpen hamnat just där. När vi skrev om det sist förklarade Maria Taylor att det berodde på att Barkarbybron, som först var tänkt att enbart bli gång- och cykelbro, öppnades för biltrafik också.

– Jag fick förklarat att den står som den gör för att det från början var tänkt att cykelbanan skulle ha slutat där den stolpen står. Men i och med att Barkarbybron skulle användas även för biltrafik fick man asfaltera ytterligare en bit för att göra plats åt snöröjningsfordon Då hamnade stolpen tokigt, säger Maria Taylor.