Bytt är bytt. Den 23 april arrangeras den stora klädbytardagen i Bålsta efter två års uppehåll. Foto: Mostphotos

Efter två år – klädbytardagen tillbaka

Ledsnat på de gamla jeansen eller skulle du behöva en ny vårjacka? Sikta då in dig på att besöka klädbytardagen i Bålsta den 23 april.

  • Publicerad 09:03, 19 apr 2022

Det har blivit en tradition och ett vårtecken. Den stora klädbytardagen i Bålsta. De senaste åren har den dock ställts in på grund av pandemin.

– Ja, det har ju varit uppe­håll i två och ett halvt år. Den var färdigplanerad för två år sedan prick, men sedan blev vi tvungna att ställa in allt. Så nu hoppas vi på det bästa igen. Vi håller på för fullt med planeringen, säger Kerstin Grabs, som är initiativtagare till klädbytardagen.

Samma upplägg

Men i år gör den comeback och den äger rum i Bålsta Centrum, den 23 april, och då förväntas hundratals kläder­ byta ägare.

– Upplägget är likadant som alltid. Nu kommer vi förmodligen vara i en butik som står tom. Man kan byta in allt från accessoarer som halsdukar och mössor till jeans och jackor, säger Kerstin Grabs.

Lite senare

Det är Naturskyddsföreningen som arrangerar dagen i samarbete med Håbo kommun. Men idén och upphovsmannen till projektet är Naturskyddsföreningen nationellt.

– Vi gör inte det här på den nationella dagen i år. Den var redan i slutet av mars och då skulle man behöva starta planeringen redan i februari och jag gjorde bedömningen då att smittspridningen var lite väl hög. Jag tänkte att om vi skjuter på det några veckor så kanske vi lockar några fler.

– Reglerna är enkla. Om det är ett par jeans man vill byta in ska vara hela och rena, de behöver inte vara moderna. När man lämnat in jeansen i incheckningen så får man en lapp och så har man rätt att byta mot till exempel en jacka. Det antalet plagg man lämnar in, motsvarande mängd plagg man får ta med sig därifrån, säger Kerstin Grabs.

Så går det till

Kom till klädbytardagen, som äger rum lördag den 23 april, 11:00-13:00. Inlämning av kläder från klockan 10:00 Vill du lämna ifrån dig kläder tidigare kontaktar du Kerstin Grabs (naturskyddsföreningen) på telefon, 076-80 40 454 eller e-post kerstin.grabs@telia.com. Lämna in max 10 hela och rena kläder eller skor.

Polisen söker tips om död kvinna i Kungsängen

"Vi har dragit i andra trådar för att få kvinnan identifierad" Polisen har inte lyckats identifiera den kvinna som hittades död i Kungsängen förra veckan. Därför väljer man nu att gå ut med en kompositbild, en sorts fantombild, som visar hur kvinnan såg ut då...onsdag 29/6 15:40

Oklar orsak till stort strömavbrott

16 000 kunder drabbades under måndagen Håbo och Upplands-Bro drabbades av ett stort strömavbrott. Ännu vet leverantörerna inte exakt vad som hänt.tisdag 28/6 17:26