Ellen Holmdahl och Victoria Vallin hörde skottlossningen från sitt gymnasium som ligger i närheten. Foto: Åsa Sommarström

Efter skjutningen i Sollentuna: ”Det blev panik”

En man sköts till döds på öppen gata, strax innan rusningstrafiken. Många förbipasserande vid Sollentuna station blev vittnen till händelsen och skotten hördes bort till en skola i närheten – Det blev panik, säger Ellen Holmdahl.

  • Publicerad 17:50, 6 feb 2020

Det var strax efter klockan 14 på torsdagseftermiddagen som polisen larmades om skottlossning och en skadad man vid Sollentuna station.

Vid 19-tiden bekräftade polisen uppgifterna om att mannen, som var i 20-årsåldern, har avlidit av sina skottskador.

Hörde skotten

Många förbipasserande i Sollentuna centrum hörde skottlossningen. Två av dem var Elyorbek Kakhkhorov och Julia Kharchenko.

– Jag hörde skottlossning på andra sidan stationen. Sedan såg jag någon som trängde sig fram längre bort på stationen, säger Sollentunabon Elyorbek och fortsätter:

– Jag hann inte tänka så mycket, man är lite van. Nuförtiden bara händer det.

– Det händer överallt, man läser om det, det händer där jag bor i Vårby gård, säger Julia och hänvisar till en tidigare skottlossning samma dag.

Sprang ut från lektionen

Victoria Vallin, 18, och Ellen Holmdahl, 17, går på Consensum Gymnaisum i närheten och hörde skottlossning på lektionen.

– Vi hörde skott, sirener, helikopter. En kom in och skrek att någon har skjutits i Sollentuna. Det var läskigt nära, säger Victoria.

– I min klass var det mer panik, alla sprang ut, säger Ellen

Hur ska ni komma hem nu när bussarna inte går?

– Jag får gå hem till Vaxmora, säger Victoria.

– Jag kommer ta pendeln eftersom jag bor i Häggvik, säger Ellen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Brandkåren vädjar: Var försiktig på isen

Nyheter "Varje vinter är det någon eller några som går igenom" Isen har börjat lägga sig på Norrviken, men det gäller att vara försiktig.onsdag 20/1 13:10

Narkoman hotade att skjuta ihjäl sina föräldrar

Nyheter Kom hem och "var som en annan människa" En tonåring har dömts för olaga hot mot sina föräldrar i Helenelund. Det var i juni i fjol som det uppstod bråk då han kom hem narkotikapåverkad och ”uppe i varv”.onsdag 20/1 11:20

Nu minskar vaccinationstakten

Nyheter Hälften så många doser till Stockholm Över 30 000 personer har vaccinerats mot covid-19 i Region Stockholm. Men nu halveras antalet doser som levereras.onsdag 20/1 8:11