Christina Persson, Ulla Sundberg och Ewa Jungbeck driver Röda Korset i Gustavsberg. Foto: Wilhelm Jaresand

Efter sex års jakt har Röda Korset hittat hem

Fler aktiviteter, större möten och bättre öppettider när Röda Korset efter sex års letande hittat nya lokaler. – Vi startar starkt med invigningsmarknad på nationaldagen, säger Ulla Sundberg.

  • Publicerad 11:02, 1 jun 2018

Sex års letande är över. Äntligen har Röda Korset egna lokaler i Gustavsberg. Eller nästan i alla fall, de ligger nämligen på nyöppnade Våffelmakeriets övervåning.

– Det är perfekt! Vi har kontor, förråd och ett större rum där vi kan ha aktiviteter och kurser plus alltid nära till en våffla, säger Ulla Sundberg.

Här i det största rummet kommer kurser, aktiviteter och möten kunna hållas. Foto: Wilhelm Jaresand

Vad innebär det här för er?

– Vi kommer framförallt bli mer synliga och kunna ha öppet längre. Det är det viktigaste, för då hittar fler hit och vi kan utvidga vår verksamhet.

Med vad?

– Vi kommer kunna fortsätta och utöka vår handarbetsgrupp som syr och stickar för försäljning, ha en mötesgrupp för kvinnor som behöver träna svenska samtidigt som de syr och gör aktiviteter och även fler kurser i hjärt- och lungräddning.

– Vi kommer också ha en mötesplats två timmar varje torsdagskväll för alla som behöver träffa folk, spela spel eller bara läsa tidningen.

När drar det igång?

– Vi startar starkt med invigningsmarknad på nationaldagen. Julmarknaden har alltid varit vårt stora event men nu kommer det blir fler.