I maj blev Nader El Ashkar attackerad av en knivbeväpnad man i sin butik Foto: Melina Reid

Efter rånet: ”Kunder vågar inte komma hit”

I maj blev Nader El Ashkar attackerad av en knivbeväpnad man i sin butik – för sjätte gången. På tisdag kommer domen mot den 20-åriga rånaren. – Om detta inte leder till en fällande dom vet jag inte vad, jag har väldigt starka bevis, säger Nader.

  • Publicerad 14:27, 12 jul 2018

I slutet på maj blev Nader El Ashkar knivrånad i sin butik i Flysta i Spånga. En kund som kom in i butiken under rånet blev huggen av rånaren fem gånger. Som tur var lyckades han tillsammans med brotta ner honom och hålla kvar mannen i väntan på polisen.

På tisdag den 17 juli kommer domen mot den 20-åriga man som rånade spelbutiken. Mannen har erkänt via sin advokat grov misshandel och försök till rån av normalgraden men nekar till att det är mordförsök och grovt rån det rör sig om, rapporterar Aftonbladet.

Det här rånet är bara ett av de sex rånen som Nader varit med om i sin butik Naders turhörna. Det här är dock det första som har lett till åtal.

– Det känns bra att det har blivit en rättegång. De har kunnat visa upp övervakningsfilmen från rånet. Om detta inte leder till en fällande dom, då vet jag inte vad. Jag har väldigt starka bevis, säger Nader.

Spångaborna visar sitt stöd

Efter rånet har Spångaborna visat sitt stöd genom att skriva till Nader på Facebook och Twitter. Nader är tacksam men upplever ändå att kunderna inte våga komma till butiken längre.

– Jag har tappat jättemycket kunder, de vågar inte komma hit. Jag har inget val än att fortsätta driva butiken, jag måste försörja min familj.