Efter Rågsvedskjutning – polisen släpper bild på misstänkta

I slutet av november skedde en skjutning i Rågsved, då två skadades allvarligt. Polisen har flera misstänkta, men man tror att några fortfarande är på fri fot. Nu släpper polisen en bild på två misstänkta gärningsmän, skriver Aftonbladet.

  • Publicerad 15:00, 12 dec 2019

Det var den 29 november som två personer skadades allvarligt i en skjutning i Rågsved. Sju personer greps under den efterföljande natten, misstänkta för att ha varit inblandade.

Tre av dem begärdes sedan häktade, varav två av de misstänkta är under 18 år.

Två personer är nu häktade för inblandning i skjutningen.

– En är häktad misstänkt för medhjälp till försök till mord, en är häktad misstänkt för grovt vapenbrott och ytterligare en som är 16 häktades inte, troligen på grund av sin ålder, säger kammaråklagare Lisa dos Santos.

16-åringen är omhändertagen av socialtjänsten.

Åtta misstänkta

Utöver de tre så har polisen nu fem misstänkta. Men man tror att fler varit inblandade. Därför släpper polisen nu en bild på två oidentifierade misstänkta gärningsmän, när de enligt polisen flyr från platsen.

– Vi misstänker att de här två personerna är inblandade. En av personerna håller i ett föremål som skulle kunna vara en pistol. Bilden är tagen precis efter att skotten avlossades, säger kriminalinspektör Thomas Pettersson, till Aftonbladet.

– Ytterligare en person kör den misstänkta flyktbilen. Det är en mörk bil av sedanmodell som har igensnöade rutor. Den här kvällen hade det precis snöat.

Kan ha kopplingar till andra skjutningar

Skjutningen ägde rum på Vedevågsslingan, och polisen hittade den bil som misstänks ha använts som flyktbil på Bäverbäcksgränd.

– Vi är intresserade om det har setts några personer, fordon, hörts några ljud eller gjorts några andra iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen, säger Thomas Pettersson.

– Vi är även intresserade om någon tiden innan brottet har observerat någon bil i Rågsvedsområdet, som stämmer in på flyktbilens utseende.

Polisen utesluter inte att skjutningen har kopplingar till andra händelser.

– Vi arbetar förutsättningslöst, men det kan finnas kopplingar till tidigare skjutningar i Stockholmsområdet.

Vill du lämna ett tips så görs det via 114 14.