Efter proverna: Ingen olja utanför tomtgränsen

Efter snart två månaders saneringsarbete på bilverkstaden i Edsberg går det att konstatera att oljeföroreningarna i mark och grundvatten inte spridit sig utanför fastighetsområdet.

  • Publicerad 15:00, 15 nov 2018

Oljeläckaget på Mekonomen i Edsberg upptäcktes i slutet på september när kommunens miljö- och hälsoskyddsenhet gjorde en inspektion. Totalt 8 000 liter olja har läckt ut, rakt ner i marken, under ett och ett halvt års tid.

Efter att ha borrat längs med rörgravar på fastigheten har det visat sig att oljeföroreningarna i grundvattnet inte har spridit sig utanför bilverkstadens fastighetstomt.

– Det är faktiskt jättebra tycker vi, säger Sami Öhlund, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Miljö- och byggnadskontoret.

Saneringen som pågått i snart två månader fortsätter så länge det trycker fram oljeförorenat grundvatten.

– Det har varit en väldigt omfattande sanering. I slutet av nästa vecka vet vi förmodligen slutet på det hela, säger Sami Öhlund.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Populär fritidsgård hotad när kommunen ska spara

Nyheter Ännu inget nytt avtal för den föreningsdrivna gården i stallmiljö Den föreningsdrivna fritidsgården i stallmiljö är både välfungerande och välbesökt. Dessutom erbjuder den trygghet och meningsfull fritid för många tjejer i åldern 12–18 år. Ändå är den hotad.lördag 17/4 9:55

55+ kan få vaccin – om de kommer på stört

Nyheter Kan skriva upp sig på reservlista för överblivna doser Här kan 55-plussarna få sitt vaccin – om det blir doser över vid dagens slut. Knappt har mottagningen i Slakthusområdet öppnat så hänger de på låset.fredag 16/4 15:20

Sollentuna får 5 nya miljoner till ungdomssatsningar

Nyheter Riktat stöd till sommarjobb, lovskola och lovaktiviteter I går antog riksdagen den nya vårbudgeten. Bland annat anslås riktade statsbidrag åt kommunerna till sommarjobb för unga, lovskola och lovaktiviteter. För Sollentunas del handlar det om 5 miljoner...fredag 16/4 14:40