Efter proverna: Ingen olja utanför tomtgränsen

Efter snart två månaders saneringsarbete på bilverkstaden i Edsberg går det att konstatera att oljeföroreningarna i mark och grundvatten inte spridit sig utanför fastighetsområdet.

  • Publicerad 15:00, 15 nov 2018

Oljeläckaget på Mekonomen i Edsberg upptäcktes i slutet på september när kommunens miljö- och hälsoskyddsenhet gjorde en inspektion. Totalt 8 000 liter olja har läckt ut, rakt ner i marken, under ett och ett halvt års tid.

Efter att ha borrat längs med rörgravar på fastigheten har det visat sig att oljeföroreningarna i grundvattnet inte har spridit sig utanför bilverkstadens fastighetstomt.

– Det är faktiskt jättebra tycker vi, säger Sami Öhlund, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Miljö- och byggnadskontoret.

Saneringen som pågått i snart två månader fortsätter så länge det trycker fram oljeförorenat grundvatten.

– Det har varit en väldigt omfattande sanering. I slutet av nästa vecka vet vi förmodligen slutet på det hela, säger Sami Öhlund.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Advokat varnas – ska betala straffavgifter

Nyheter Blev anmäld till Advokatsamfundet En advokat i Sollentuna blev anmäld till Advokatsamfundet av en annan jurist och en klient. Nu måste hen betala straffavgifter på sammanlagt 10 000 kronor för att inte ha yttrat sig i tid om...torsdag 13/5 9:15

Nej till V-förslag om drönare

Nyheter Motionen avskrivs från vidare handläggning Kommunledningskontoret gjorde tummen ner till motion om att använda drönare i Sollentuna kommuns verksamhet.onsdag 12/5 12:48