Efter proverna: Ingen olja utanför tomtgränsen

Efter snart två månaders saneringsarbete på bilverkstaden i Edsberg går det att konstatera att oljeföroreningarna i mark och grundvatten inte spridit sig utanför fastighetsområdet.

  • Publicerad 15:00, 15 nov 2018

Oljeläckaget på Mekonomen i Edsberg upptäcktes i slutet på september när kommunens miljö- och hälsoskyddsenhet gjorde en inspektion. Totalt 8 000 liter olja har läckt ut, rakt ner i marken, under ett och ett halvt års tid.

Efter att ha borrat längs med rörgravar på fastigheten har det visat sig att oljeföroreningarna i grundvattnet inte har spridit sig utanför bilverkstadens fastighetstomt.

– Det är faktiskt jättebra tycker vi, säger Sami Öhlund, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Miljö- och byggnadskontoret.

Saneringen som pågått i snart två månader fortsätter så länge det trycker fram oljeförorenat grundvatten.

– Det har varit en väldigt omfattande sanering. I slutet av nästa vecka vet vi förmodligen slutet på det hela, säger Sami Öhlund.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så drabbas ridskolan av inflationen

Nyheter Kan tvingas höja avgiften: "Känns riktigt jobbigt" Dyrare el, diesel och foder – för Överby ridskola har inflationen lett till mörka orosmoln på ridskolans himmel."Vi är beroende av det mesta som ökat, vi är ganska utsatta", säger Lena Wiman,...fredag 12/8 16:12

Flicka föll från balkong – skulle spela in Tiktok-video

Nyheter Oklart skadeläge En flicka har fallit från en balkong på tredje våningen. Hon har själv uppgett att hon skulle spela in en Tiktok-video.torsdag 11/8 9:10