I förra veckan utsattes moskén för skadegörelse två kvällar i rad. Med röd färgspray hade någon skrivit bland annat "Daesh" på arabiska, vilket är en förkortning av Islamiska staten (IS).

Stenar hade även kastats mot entrén och mot moskéns skylt.

– Shiamuslimer är redan en utsatt minoritet världen över, både av terrorgrupper som IS, Alqayda och talibaner samt av högerextremister, säger Akil Zahiri, talesperson för centret.

Moskén är just nu i blåsväder, då en protestlista med syfte att stänga ner verksamheten i Jakobsberg, utvisa imamen och strypa allt ekonomiskt stöd har samlat ihop tusentals underskrifter.

Som Mitt i tidigare har berättat är Socialdemokraternas rättspolitiska talesperson Ardalan Shekarabi (S) en av alla som skrev under. Han gick även ut på Twitter och anklagade moskén för att vara Iran-regimens bas i Sverige.

Detta är något som församlingen tillbakavisar.

– Att sprida hat gynnar inte vårt samhälle. Shiamuslimer i allmänhet och Imam Ali-moskén i synnerhet har under det senaste decenniet visat en positiv intention, genom att samarbeta med olika slags statliga och civila organisationer i syfte att underlätta integration och öka solidariteten i samhället.

Mitt i har sökt Ardalan Shekarabi som inte vill kommentera på grund av tidsbrist, men i en intervju med Ekot i förra veckan uppger han att Säpo pekat på att Iran bedriver aktiv verksamhet i Sverige.

Polisen bekräftar att en förundersökning pågår gällande skadegörelse.