Efter politiska bråken – Mörk (S) lämnar SRV

Birgitta Mörk (S), i dag förste vice ordförande i SRV, lämnar SRV:s styrelse. Det sker efter flera år av politiskt bråk i SRV:s styrelse mellan Moderaterna och Socialdemokraterna. Moderaterna har i höst krävt hennes avgång.

  • Publicerad 16:41, 12 dec 2017

Mitt i kan alltså berätta att Botkyrka kommuns representant Birgitta Mörk (S) lämnar sin post som förste vice ordförande och i SRV.

Och det sker efter att moderaterna på senare år gått ut offentligt och sagt att man saknar förtroende för både henne och Haninges representant Staffan Holmberg (S).

I höst har det höjts avgångskrav på både Birgitta Mörk och Staffan Holmberg från moderathåll.

– Jag kan bekräfta att jag lämnar styrelsen, men sitter inte så till att jag kan lämna fler uppgifter nu. Jag får återkomma, säger Birgitta Mörk på tisdagseftermiddagen till Mitt i.

Birgitta Mörk deltog så sent som under måndagskvällen på SRV:s styrelsemöte, enligt nya SRV-ordföranden och Huddingerepresentanten Jelena Drenjanin (M).

Jelena Drenjani uppger för Mitt i att hon inte fått någon information om att Brigitta Mörk lämnat styrelsen.

Det senaste året har kanske varit mer turbulent i SRV:s styrelse än någonsin.

Först lämnade M-ordföranden Bengt Säberg (M) sedan han saknat förtroende för vd:n Kajsa Hedberg. Därefter fick Kajsa Hedberg sparken av den då S-ledda styrelsen. Moderaterna och liberalerna svarade med att lämna sina platser i protest mot beslutet, och har sedan dess krävt att Birgitta Mörk och Staffan Holmberg avgår.

Birgitta Mörk lämnar SRV efter 37 år i styrelsen.

Staffan Holmberg (S), som alltså är andre vice ordförande, vill inte kommentera om vilka orsakerna till att Birgitta Mörk lämnar är.

– Men det är mycket beklagligt. Hon är oerhört erfaren och en mycket stor tillgång för styrelsen, säger han till Mitt i.