Översvämmat. Såhär såg softballplanen på Korsängssfältet ut efter ett kraftigt regnoväder förra sommaren. Nu ska en ny spelplan byggas. Foto: Privat

Efter översvämningarna – ny softbollplan ska byggas

Efter flera översvämningar. Nu byggs det en helt ny softbollanläggning i Enköping.

  • Publicerad 11:30, 26 apr 2022

Mitt i Enköping har tidigare skrivit om att Softbollplanen på Korsängsfältet flera gånger översvämmats. Något som drabbat Enköpings Base- och softballklubb (EBSK) hårt.

Förra säsongen fick både herr- och damlagets hemmamatcher flyttas vid ett par tillfällen till planer i Örebro och i Alby, när planen på Korsängsfältet var i ospelbart skick efter ett kraftigt regnoväder.

Men till sommaren ska det återkommande översvämningsproblemet vara löst. Det ska nämligen byggas en helt ny softbollanläggning – bakom Idrottshuset.

Det ceremoniella första spadtaget för den nya anläggningen togs under måndagskvällen.

– Enköpings nya softbollanläggning kommer att ge bra förutsättningar för softbollen i Enköping, säger upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson i ett pressmeddelande.

Enköpings nya softbollanläggning som ska stå klar till den 18 juni i år kommer att uppfylla alla krav som krävs för spel i den högsta softballserien. Utformningen av anläggningen har arbetats fram i dialog mellan upplevelseförvaltningen och Enköpings Base- och softballklubb.

Gräv. Första spadtaget taget för ny softballanläggning. Foto: Enköpings kommun

”Nästan alla är väl Liberaler”

Nyheter Svante Forslund står överst på Liberalernas valsedlar i Enköping. – Nästan alla människor är väl liberaler, fast de röstar inte på oss, säger han över en kopp kaffe på Kafé Systrar Två.måndag 27/6 1:15