Översvämmat. Såhär såg softballplanen på Korsängssfältet ut efter ett kraftigt regnoväder förra sommaren. Nu ska en ny spelplan byggas. Foto: Privat

Efter översvämningarna – ny softbollplan ska byggas

Efter flera översvämningar. Nu byggs det en helt ny softbollanläggning i Enköping.

  • Publicerad 11:30, 26 apr 2022

Mitt i Enköping har tidigare skrivit om att Softbollplanen på Korsängsfältet flera gånger översvämmats. Något som drabbat Enköpings Base- och softballklubb (EBSK) hårt.

Förra säsongen fick både herr- och damlagets hemmamatcher flyttas vid ett par tillfällen till planer i Örebro och i Alby, när planen på Korsängsfältet var i ospelbart skick efter ett kraftigt regnoväder.

Men till sommaren ska det återkommande översvämningsproblemet vara löst. Det ska nämligen byggas en helt ny softbollanläggning – bakom Idrottshuset.

Det ceremoniella första spadtaget för den nya anläggningen togs under måndagskvällen.

– Enköpings nya softbollanläggning kommer att ge bra förutsättningar för softbollen i Enköping, säger upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson i ett pressmeddelande.

Enköpings nya softbollanläggning som ska stå klar till den 18 juni i år kommer att uppfylla alla krav som krävs för spel i den högsta softballserien. Utformningen av anläggningen har arbetats fram i dialog mellan upplevelseförvaltningen och Enköpings Base- och softballklubb.

Gräv. Första spadtaget taget för ny softballanläggning. Foto: Enköpings kommun

Regionanställda ska tackas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin­. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.onsdag 25/5 9:39

BLÅLJUSRAPPORT: Krockade med container i Örsundsbro

Nyheter En man på fyrhjuling misstänks för ett flertal brott. Då polis försökte stoppa honom flydde han och krockade med en container. I övrigt i blåljusrapporten från måndagen: inbrott, drogbrott och stöld.tisdag 24/5 15:08