Krismöte i Sköndal för oroliga föräldrar. Foto: Privat.

Efter oroligheter i Sköndal – föräldrar ordnar krismöte

Efter ett brutalt rån mot två tonåringar i Norra Sköndal, där den ena knivhöggs svårt, ordnar oroliga föräldrar ett krismöte med lokalpolisen. – Det är väldigt många som är tagna av helgens händelser och är oroliga, säger Sköndalsbon Pamela Saavendra.

  • Publicerad 13:07, 6 nov 2019

Mitti söderort har tidigare rapporterat om det ökande antalet rån i Sköndal. Efter helgens grova rån mot två tonårspojkar fick Sköndalsbon Pamela Saavedra nog och organiserade ett krismöte för oroliga föräldrar.

– Det är många som känner av otryggheten i området, säger Pamela Saavedra.

Mötet hålls på Sköndalsgården under onsdagskvällen och ett femtiotal personer har meddelat att de kommer att medverka. Tanken med mötet är att skapa en större grannsamverkan i Sköndal och att införa ett system för hur de ska samarbeta, menar Pamela Saavedra.

Pamela Saavedra anordnar krismöte i Sköndal för oroliga föräldrar. Foto: Privat

– Jag tänker att vi ska skapa en grupp på sociala medier där vi kan samordna oss. Man ska även snabbt kunna komma i kontakt med grannar om man känner sig rädd. 

Polisen svarar på frågor

Farstas kommunpoliser kommer också att närvara på mötet och informera om deras arbete i området, och svara på frågor.

– För oss är det viktigt att poängtera för människor i Sköndal att den senaste tidens händelser inte har gått oss förbi. Vi hoppas på att få en bra samverkan i området, säger Henrik Garzon på Farstapolisen.

Fakta

Möte på Sköndalsgården

Plats: Sköndalsgården, Bagarfruvägen 44 Sköndal

Onsdagen 6 November, Kl 18.30.