Planet på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Mostphotos

Efter nödlandning – piloten gripen misstänkt för flygfylleri

Ett mindre flygplan nödlandade i Upplands-Bro vid 17:30 på fredagen. Piloten är gripen misstänkt för flygfylleri.

  • Publicerad 17:58, 24 jan 2020

Ett mindre flygplan har nödlandat i Upplands-Bro. Planet har blivit tvunget att göra en så kallad buklandning, det här skriver polisen på sin webbplats.

– Piloten deklarerade nöd och gled omkring i luftrummet runt Arlanda och ner mot Kungsängen. Han fick motorstörningar och var tvungen att gå ner på vägen, säger Lars Nilsson vid Sjö- och flygräddningen.

Enligt Lars Nilsson var piloten ensam ombord på planet.

Piloten misstänks för flygfylleri

– När poliserna som var på plats kommunicerade med piloten så uppstod misstankar om att han inte var nykter. Han är i nuläget misstänkt för brott mot luftfartslagen alternativt flygfylleri. Han är formellt frihetsberövad, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Enligt Aftonbladet så har piloten skadats lindrigt och förts till sjukhus i ambulans.

Räddningscentral Mitt uppger för Mitt i att flygplanet har nödlandat på Enköpingsvägen.

Planen: Kommunen vill bygga LSS-boende på fotbollsplanen

Grannar kritiska: "De har inte gjort sin hemläxa" I norra Brunna vill kommunen att Upplands-Brohus ska bygga ett LSS-boende. Grannarna menar att dessa boenden både ska och måste byggas, men de frågar sig om Upplands-Bro gjort sin hemläxa gällande...fredag 24/9 18:04

Ansvarig politiker: ”Inget är klart”

Kommunen om LSS-planerna i Brunna. Socialnämndens ordförande Martin Normark (L) som är ansvarig för de eventuella planerna i Brunna vill framhålla att ingenting är klart.fredag 24/9 17:59