Planet på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Mostphotos

Efter nödlandning – piloten gripen misstänkt för flygfylleri

Ett mindre flygplan nödlandade i Upplands-Bro vid 17:30 på fredagen. Piloten är gripen misstänkt för flygfylleri.

  • Publicerad 17:58, 24 jan 2020

Ett mindre flygplan har nödlandat i Upplands-Bro. Planet har blivit tvunget att göra en så kallad buklandning, det här skriver polisen på sin webbplats.

– Piloten deklarerade nöd och gled omkring i luftrummet runt Arlanda och ner mot Kungsängen. Han fick motorstörningar och var tvungen att gå ner på vägen, säger Lars Nilsson vid Sjö- och flygräddningen.

Enligt Lars Nilsson var piloten ensam ombord på planet.

Piloten misstänks för flygfylleri

– När poliserna som var på plats kommunicerade med piloten så uppstod misstankar om att han inte var nykter. Han är i nuläget misstänkt för brott mot luftfartslagen alternativt flygfylleri. Han är formellt frihetsberövad, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Enligt Aftonbladet så har piloten skadats lindrigt och förts till sjukhus i ambulans.

Räddningscentral Mitt uppger för Mitt i att flygplanet har nödlandat på Enköpingsvägen.

Kommunens svar om Granhammarsvägen

Konkurrensverket: ”Utredningen är fortsatt prioriterad” Upplands-Bro kommun har nu besvarat Kon­kurrensverkets frågor gällande ombyggnationen av Granhammarsvägen. Hotet om miljonböter kvarstår.fredag 7/10 17:59

Parkering i Kungsängen ska asfalteras

Kvälls- och nattjobb i dagarna tre Under perioden 11-13 oktober så kommer parkeringen vid Kungsängens torg vara stängd kvälls- och nattetid då platsen ska asfalteras. Samtidigt beklagar kommunen att buller kommer att förekomma med...fredag 7/10 13:36