Planet på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Mostphotos

Efter nödlandning – piloten gripen misstänkt för flygfylleri

Ett mindre flygplan nödlandade i Upplands-Bro vid 17:30 på fredagen. Piloten är gripen misstänkt för flygfylleri.

  • Publicerad 17:58, 24 jan 2020

Ett mindre flygplan har nödlandat i Upplands-Bro. Planet har blivit tvunget att göra en så kallad buklandning, det här skriver polisen på sin webbplats.

– Piloten deklarerade nöd och gled omkring i luftrummet runt Arlanda och ner mot Kungsängen. Han fick motorstörningar och var tvungen att gå ner på vägen, säger Lars Nilsson vid Sjö- och flygräddningen.

Enligt Lars Nilsson var piloten ensam ombord på planet.

Piloten misstänks för flygfylleri

– När poliserna som var på plats kommunicerade med piloten så uppstod misstankar om att han inte var nykter. Han är i nuläget misstänkt för brott mot luftfartslagen alternativt flygfylleri. Han är formellt frihetsberövad, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Enligt Aftonbladet så har piloten skadats lindrigt och förts till sjukhus i ambulans.

Räddningscentral Mitt uppger för Mitt i att flygplanet har nödlandat på Enköpingsvägen.

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23