Fest. Bandet "Perry and the Pacemakers" spelade under invigningen: Niklas Levy, Michael Flygare och Per Wiklund. Foto: Anton Kyhlbäck

Efter nedstängningen: Seniorer får ny träffplats

Träffpunkten i Enebybergs uteplats öppnar för trevligare spontana besök bland seniorerna. "Vi kommer vara här varje dag"

  • Publicerad 11:00, 9 sep 2021

Det här är suveränt för oss. Vi kommer vara här varje dag.

För ett år sedan kom Danderyds kommun med beskedet att all fritids- och seniorverksamhet skulle pausas, med anledning av smittspridningsriskerna.

På vägen mot lättade restriktioner öppnar nu Enebybergs träffpunkt en upprustad uteplats. Till synes ett mycket välkommet besked bland de seniorer som deltog under invigningen.

Många vill kunna träffas på tu man hand, berättar Nora och Åke Werner från Enebyberg.

– Det är som en dröm. Äntligen, säger Nora Wener.

– I höstas kunde vi ses lite utomhus här. Sen trodde vi att det skulle öppna mer, men pandemin gav inte med sig. Det här är suveränt för oss. Vi kommer vara här varje dag, säger Åke.

– Förutom när det regnar då.

Ungdomschef på Danderyds kommun och verksamhetsansvarig för Träffpunkten, Jonas Jonsson, var med under invigningen.

Har ni inte redan öppnat upp för aktiviteter?

– Jo, det har vi. Men det är fortfarande föranmälda aktiviteter, och i mindre grupper. Det har inte öppnat helt än, säger han.

När kan ni öppna helt?

– När vi känner oss helt trygga med det. Därför öppnar vi utomhusverksamhet här så länge, så att man känner att det går att hitta på något utan att behöva vara orolig.

Innan upprustningen bestod uteplatsen av inte mer än marksten.

Nu finns ett trädäck, bord, stolar och annat.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Robert Nibelius (M), höll tal under invigningen. Han tackade både personal och besökare, och berättade att upprustningen var en idé som kom från besökarna själva.

Är inte invigningen lite sen på året, eftersom restriktionerna lättade redan i våras?

– Vi satte igång direkt med det här när vi såg att det behövdes. Det har stått klart ett tag nu, och så har vi fått vänta lite med invigningen bara, säger Robert Nibelius.

Glada. Seniorerna och enebybergsbona Nora och Åke Werner under invigningen. Foto: Anton Kyhlbäck

Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Robert Nibelius (M), och arbetsplatsbiträdet Britt Devik klipper bandet. Foto: Anton Kyhlbäck