Nyanställda. Pernilla Rehnberg ska ansvara för hotellet och restaurangen och Jenny Baudou för nya projekt och upplevelser. Foto: Amelie Lagerqvist

Efter motgångarna – Sånga-Säby öppnar igen

Sedan pandemin slog till har Sånga-Säby hållit stängt och 27 medarbetare har sagts upp. Kursgårdens framtid har varit minst sagt oviss. Men nu står det klart – i höst öppnar man igen.

  • Publicerad 10:32, 14 jan 2021

När coronapandemin slog till stängde Sånga-Säby och 27 anställda sades upp. En ny vd rekryterades för att se över kursgårdens framtid. Han såg tre alternativ: starta om, sälja eller fortsätta äga men lämna över driften till en annan hotellkedja.

Nu har Sånga-Säby bestämt sig för en omstart, och fler nykomlingar är med på tåget. Jenny Baudou kommer att ansvara för nya projekt och upplevelser, och Pernilla Rehnberg för hotellet och restaurangen.

– Det blir en utvecklingsresa och vi räknar med att öppna i höst, säger Pernilla Rehnberg.

– Under hösten 2020 har mina kollegor jobbat med planeringen för det nya Sånga-Säby. Vi har påbörjat ett varumärkesarbete och fortsätter med det under våren. Vi ska också rekrytera ny personal.

Pernilla Rehnberg har jobbat på flera slott och herrgårdar, framförallt som vd, platschef och med försäljning.

Vill nå fler målgrupper

– Jag tycker att det känns otroligt spännande att få vara med vid en nyöppning. Sånga-Säby har ju funnits i många år men nu blir det lite förändrade koncept, säger hon.

Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) har ansvarat för Sånga-Säby sedan början av 1900-talet och de senaste åren har de drivit verksamheten som ett renodlat konferenshotell. Men den inriktningen vill den nya ledningen bredda.

– Vi kommer absolut att arbeta med konferenser men vi kommer också att jobba mot många fler målgrupper. Tillsammans över gränserna med olika generationer, säger Pernilla Rehnberg.

Först med svanen

Bygruppen är ett av LRF:s helägda dotterbolag. LRF har ägt Sånga-Säby sedan starten 1929, i olika bolagsnamn.

Sånga-Säby var först i Norden med Svanencertifiering av hotellet och verksamheten är 100 ­procent klimatneutral.

Anläggningen stängde efter midsommar och personalen slutade den 1 juli.

Visa merVisa mindre