Den 19-åring som är misstänkt för mordet av en 45-årig man i Rissne rymde från en rättspsykiatrisk klinik i december.

Enligt uppgifter i flera medier ska personalen ha varit ute med flera patienter på en ledsagad promenad då 19-åringen passade på att rymma.

19-åringen var intagen efter att ha dömts för mord på en elev på en skola i Enskede.

Johan Forssell, Moderaternas rättspolitiske talesperson, säger nu till Sveriges television att en person som blivit dömd för ett mord ska inte kunna försvinna så enkelt.

– Jag förutsätter att det kommer att bli en förändring, för att det är så många personer som kunnat avvika och nu fick det ett väldigt tragiskt resultat.

Pausat promenader

SVT har talat med klinikledningen vid Rättspsykiatri Vård Stockholm som säger att rymningen var den femte som skedde under en liknande promenad sedan 2016. Dessa andra patienter ska däremot inte ha begått något brott under rymningarna.

Efter mordet har också alla ledsagade promenader inom Rättspykatrin i Stockholm pausats, rapporterar P4 SR.

Polisen säger till SVT att de ska utvärdera hur man arbetade med att söka efter 19-åringen som hann vara på rymmen i två veckor före mordet.

– Det är viktigt att alla inblandade ser över om man kunde ha gjort på något annat sätt, säger Anna Benedetti, chef för den operativa sektionen vid Polisregion Stockholm till SVT.