Svajigt. Det fortsätter att finnas en hel del frågetecken kring ordförande Awad Hersi (MP). Foto: Lotten Engbom

Efter kritikstormen mot Awad Hersi: Stadshusets MP-topp bevakade möte i Spånga-Tensta

På gårdagens nämndmöte fick Spånga-Tenstas ordförande Awad Hersi (MP) sällskap av en partikollega – från Stadshuset. "Lite anmärkningsvärt", tycker vice ordförande Ole-Jörgen Persson (M).

  • Publicerad 15:38, 11 dec 2015

Det är lite anmärkningsvärt att man behöver hämta in hjälp från Stadshuset.

Det har stormat rejält kring Awad Hersi (MP), stadsdelsnämndens ordförande i Spånga-Tensta, den senaste tiden. Han har beskyllts för att frysa ut nämndkollegor. Alliansen kallar nämndmötena för "en cirkus där han flummar ut helt enkelt". Och i veckan riktades ny kritik mot Awad Hersi för att han släppt fram ett illa förberett ärende om fördelningen av föreningsbidrag.

Stadens MP-topp i publiken

Ärendet återremitterades under gårdagens möte – inför ögonen på partitoppen Sara Pettigrew, gruppledare för Miljöpartiet i Stockholms stads kommunfullmäktigegrupp, som satt i publiken.

Det fick Ole-Jörgen Persson (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden, att reagera.

– Det är lite anmärkningsvärt att man behöver hämta in hjälp från stadshuset, säger han till Spånga Tidning.

Var era partiföreträde på plats när ni satt vid makten?

– Så länge jag kan minnas så har vi aldrig haft det.

Vet du om det görs i andra nämnder?

– Det kan inte jag svara på. Men det är ju inte vanligt att man har med sig företrädare från Stadshuset till sammanträdena i stadsdelsnämnden.

"Ofta runt på mötena"

Sara Pettigrew, gruppledare för Miljöpartiet i Stockholms stad, menar att besöket inte alls är kopplat till den kritikstorm som riktats mot Awad Hersi den senaste tiden.

– Vi är ofta runt på de här mötena, så det är inga konstigheter. Det är ett sätt för oss att se våra politiker och stötta upp dem, det ingår i vårt uppdrag. Vi försöker åka runt på olika stadsdelsnämnder när vi kan.

Så du menar att det är helt fel att tolka det som att du är här i samband med den kritik som riktats mot Awad Hersi den senaste tiden?

– Vi är runt på våra olika nämnder, det ingår i våra uppdrag.

Hur många nämndmöten har du varit på i år?

– Det är väl två. Vi har väldigt mycket kvällsmöten och får försöka hinna när vi kan. Så här innan jul är det lite lugnare och då hann jag gå.

Vad säger du om den kritik som riktats mot Awad Hersi?

– Jag vill inte uttala mig om det. Vi jobbar i Miljöpartiet för att ha ett så starkt styre som möjligt.