Christer Mohlin, ordförande för Lidingömoderaterna, har gått ut med att han avsäger sig sitt uppdrag i partiet. I samband med årsstämman på söndag kommer han att avgå.

– Det hade varit roligare att lämna efter en valvinst, jag har ju arbetat med utveckling av vår politik och planering av valrörelsen i två år. Men det interna tjafset är inte en del av mitt uppdrag. Jag vill inte hålla på med det längre, säger han.

– Det har varit en slitsam roll att stå i spagat mellan två grupperingar som drar åt olika håll. Jag tar ett break.

Christer Mohlin flyger till Spanien. När han kommit hem lär han engagera sig i Lidingöbornas vardag igen, men fejderna som varit är han klar med.

– Dessvärre har de senaste månadernas turbulens kring nomineringar och personfrågor tagit all min tid.

När nomineringskommitén skulle fastställa valsedeln i februari fick Filip Svanberg flest röster, men partiet var inte överens. De tog fram dubbla valsedlar – den ena med Filip Svanberg i topp och den andra toppad av Daniel Källenfors, vilket Mitt i Lidingö tidigare har rapporterat om.

Men nu har förbundsstyrelsen i Stockholms län fattat beslut om att stryka Filip Svanberg från höstens valsedel. De stryker även den alternativa listan där Daniel Källenfors stod i topp.

– En enig förbundsstyrelse har gjort en samlad bedömning och det är vårt beslut, säger Kjell Jansson, förbundsordförande för Moderaterna i Stockholms län.

– Det är tråkigt att man bråkar och har personstrider i stället för att satsa på politiken och fokusera på att utveckla Lidingö. Det borde vara huvudmålet.

Nu hoppas alla på listan upp ett steg. Några har dock hunnit hoppa av.

– Så just nu ringer man runt till alla 43 personer på listan, de som hoppat av och de som står kvar, säger Christer Mohlin.

Valsedeln toppas nu av Anna-Britta Bergman, som inte vill ha rollen som kommunalråd. Hon vill vara ordförande i kommunfullmäktige. På andra plats står Daniel Källenfors, som fortsatt vill vara kommunalråd.

– Jag hoppas att det blir mer fokus på politiken nu, sådant här påverkar naturligtvis organisationen, säger han.

Mitt i söker Filip Svanberg.