Pehr Granfalk (M), Marianne Damström Gereben (L) och Peter Edholm (L) hissar AIK-flaggan. Foto: Läsarbild Solna stad

Efter guldet: Nytt årligt stipendium till AIK

AIK vann sitt tolfte SM-guld i fotboll. Då hyllas klubben av Solna stad med nytt årligt stipendium.

  • Publicerad 19:33, 13 nov 2018

AIK:s SM-guld firas hela vägen in i Solna kommunhuset. Efter guldet har Solna stad instiftat ett årligt stipendium på 25 000 kronor som ska gå till något av klubbens ungdomslag.

– Det nya stipendiet är ett sätt för oss att fira AIK och ett tolfte SM-guld, men också tacka för ett mångårigt och starkt engagemang för Solnas unga. God laganda bidrar till en positiv utveckling både på och utanför fotbollsplanen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Stipendiet ska varje år gå till något av AIK:s ungdomslag och klubben ska själv nominera vilka lag de anser gjort sig förtjänta av pengarna. Sedan är det kultur- och fritidsnämnden i Solna stad som utser vinnarna årligen.

Prestationer och insatser hos unga fotbollsspelare som uppvisat god laganda och ett sportsligt bemötande ska premieras.

Unga spelare är framtiden

Förutom att Solna väljer att tacka AIK för deras insatser vill kommunen uppmuntra till fortsatt positiv utveckling. Pengarna ska främst användas till fortbildning, studieresor, träning eller andra lagaktiviteter.

– Ett stort grattis till AIK för en fenomenal guldinsats från oss alla i Solna stad. Med det här stipendiet vill vi visa hur viktigt det är med positiva förebilder och vilken stor betydelse ungdomsidrotten har för många barn och unga i Solna, säger Marianne Damström Gereben (L) som är kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Det första stipendiet kommer att delas ut under hösten 2019 i samband med en AIK-match.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!