Självlysande. Jettz burgers ägare Omar Ramadan visar reflexmössorna tillsammans Tim Modeer. Foto: Micke Tauer

Efter gratismaten till äldre – så vill burgarhaket rädda barn från trafikolyckor

Jettz burger hyllades i våras när restaurangen bjöd äldre på mat i coronatider. Nu skänker hamburgerhaket tusentals reflexmössor för att barn ska synas bättre i trafiken. – Kan vi rädda ett barn från att bli påkört är vi överlyckliga, säger ägaren Omar Ramadan.

  • Publicerad 16:30, 18 nov 2020

Den 26 mars körde Jettz burger ut drygt 200 menyer med hamburgare, pommes och dricka till pensionärer i Nacka, Tyresö och Enskede.

– Vi ville göra det här dels för att vi vet att pensionärer har det svårt, framförallt just nu. De här människorna har varit med att bygga upp vårt samhälle, många har slitit hårt och haft samhällsnyttiga jobb så som lärare eller inom vården. Det är fel att de inte ska ha råd att äta vad de vill, så då bjuder vi dem på det här, sa ägaren Omar Ramadan.

Delar ut tusentals mössor

Nu har hamburgerkedjan satsat 150 000 kronor på att ta fram reflexmössor till barn. Mellan 300 och 800 mössor kommer att delas ut i varje restaurang.

– Vi har förstått problemet med att föräldrar inte får på ungdomar reflexer därför har vi tagit fram coola mössor som vi hoppas att barnen vill använda, säger Omar Ramadan.

”Värt mer än julklappar”

Även om det står företagets logga på mössorna ser han inte det som en reklamkampanj.

– Det här har inget med våra reklampengar att göra. Det här är vårt sätt att ge tillbaka, det blir vår typ av välgörenhet. Kan vi rädda ett barn från att bli påkört eller att råka ut för en trafikolycka är vi överlyckliga. Det är värt mycket mer än att dela ut julklappar till folk.