Efter fyra rödgröna år återförenas C med Alliansen

Styra med de rödgröna eller med Alliansen verkar inte ha någon större betydelse för Centerpartiet i Järfälla.  – Vi är ett parti som kan samarbeta. Vi väljer det block som har flest mandat, säger Aphram Melki, gruppledare i Centerpartiet.

  • Publicerad 15:04, 11 okt 2018

De senaste fyra åren har Centerpartiet styrt Järfälla tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Efter Moderaternas pressmeddelande tidigare idag – om att ta över styret i Järfälla – återförenas nu Alliansen.

– Alliansen blev största blocket. Vi behöver inget stöd från SD. För oss är det en rimlig väg att gå, säger Aphram Melki, gruppledare i Centerpartiet.

Kommer ni få en bättre position med Alliansen?

– Vi är nöjda med det mesta vi gjort under gångna mandatperioden. Men nu har vi en position som är minst lika bra – om det vi vill implementeras. Vi tycker det ser bra ut, men om fullmäktige godkänner detta får vi se på måndag.

Vad händer om andra partier i Alliansen söker stöd hos SD?

– Vi är klara och tydliga med att vi inte ska samarbeta med SD.  För C är det jätteviktigt.  Vi accepterar inte sådana förhandlingar.

Men om samarbetet funkade bra med S och MP, varför fortsatte ni inte med dem?

– Nu är Alliansen största blocket, vi får inte majoritet men vi har inte hittat en annan lösning. Det hade varit bra om något annat parti anslutit till oss. Jag tror vi kommer se mer blocköverskridande koalitioner runt om i landet, säger Aphram.