Efter förra årets succé - nu är graffitifesten Snösätra Spring Remake tillbaka

Nu är det dags igen, för Nordens största graffiti-event. Nästa helg intar de bästa målarna Snösätragränd i Rågsved.

  • Publicerad 17:43, 26 apr 2016

Snösätra Graffiti Hall of Fame, Remake 2016. Det är namnet på Nordens största graffiti-fest som äger rum nästa helg, 7-8 maj, på Snösätragränd i Rågsved. Runt 100 graffitimålare samlas under två dagar för att ge området ett nytt utseende.

– De bästa målarna i Norden, och framförallt Sverige, kommer, och de ska måla om väggarna med nya motiv, säger Axis Andersson, som är med och arrangerar helgen.

Intresset enormt

– När Snösätragränd öppnades upp och blev tillåtet för graffiti har intresset för det här växt enormt. Folk har kontaktat oss och vill vara med på eventet. Målarna kommer att vara i alla åldrar, från 12 år upp till pensionärer, och de som inte målar gör någon form av street-art, tillägger han.

Förra årets graffiti-fest blev en succé och lockade runt 10 000 (!) besökare under tre dagar till det gamla industriområdet.

Alla som vill är välkomna dit för att titta. Förutom Nordens bästa graffitikonstnärer utlovas DJ:s, breakdance och rappare, kafé och matvagnar och en partybuss som hämtar upp folk i Högdalen. Det är gratis inträde men den som vill kan skänka valfri peng i insamlingsbössor som kommer finnas utplacerade, enligt Axis.

Målare från USA

– Det är ju inte helt gratis att ordna ett sådant här evenemang. Dels står vi ju för färg och så, sen lägger vi ner väldigt mycket av vår tid på det, så alla bidrag behövs, säger han.

Kända namn som kommer att delta nästa helg är NUG, Ligisd, Gouge, Rolf Carl Warner, Tim Timmy och Yash. Redan nu håller de även på att planera ett nytt stort event i höst.

– Vi jobbar på att få hit målare från USA i höst, det blir första gången i så fall. Det vore kul.

Tiden nästa helg är 10-23. Arrangörer förutom Axis Andersson är Thomas Krajewski och Pierre Tsappos.