Utbildningsnämnden har lämnat sitt remissvar på utredningen från förvaltningen i frågan om en ny idrottshall vid Brageskolan.

De ställer sig på kritiska lokalbors sida. I slutet på förra året gick startade ett upprop mot planerna på en stor idrottshall, föräldrauppropet.

Det passar bättre med en mindre hall på skolgården hävdade uppropet. Nu håller nämnden med.

Utbildningsnämndens ordförande, Monica Renstig (L), säger att det är en enig nämnd.

– Ja, både Centern och Miljöpartiet har ställt sig till bakom vårt yrkande. Vi har pratat med föräldrarna som har kommit med många kloka synpunkter, säger hon.

https://www.mitti.se/nyheter/ny-idrottshall-kan-bli-svar-knut-att-losa/repvaq!9vvhsRV8Ji6A4qaTdGrsEw/

Tre olika alternativ

Enligt ett tidigare förslag har tre förslag på idrottshallar varit på tapeten: En fullstor, en mitt emellan och en mindre idrottshall.

I och med att det finns ett behov av fler träningstider i Enebyberg, bland annat från Enebybergs IF, föreslog förvaltningen den mellanstora hallen. Men nu tar alltså nämnden beslut om den mindre.

– Med en större hall befarar vi att skolgårdsytan minskas så att utomhusidrotten inte får tillräckligt stor yta. Trafiken förväntas öka, vilket leder till parkeringsproblem, det är en del i beslutet, säger hon.

Ska utreda en till idrottshall

Nyligen ställde sig kultur- och fritidsnämnden bakom Centerpartiets förslag att utreda en till idrottshall. Centerpartiet har tidigare motionerat för en vid Enebybergs IP.

– Jag valde att rekommendera en utvidgning av en eventuell utredning till att även omfatta andra tänkbara placeringar i kommunen och inte bara utreda en placering vid Enebybergs IP, meddelar Robert Nibelius (M) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Bengt Sylvan (L), ordförande i tekniska nämnden och som själv kommer från idrottslivet, ser optimistiskt på möjligheten för en ny idrottshall vid IPn i Enebyberg.

– Det är också något som Centern i oppositionen lagt förslag om, så jag tror att det finns goda förutsättningar om att kunna komma överens om en sån plan, även ekonomiskt.

https://www.mitti.se/nyheter/c-vill-utreda-ny-idrottshall-pa-eip/repujm!VQdRHipFh2O9zFifrXLQaQ/