Flera kvinnor har överfallits i Norrort senaste veckorna. I natt hände det igen. Foto: Läsarbild C Eggert/Brottsplats Stockholm

Efter flera överfall: Ung tjej våldtagen i natt

I natt hände det igen. Men den här gången fanns ingen förbipasserande att hjälpa kvinnan undan våldtäktsmannen. – Det är en yngre tjej som drabbats, säger Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl i Solna.

  • Publicerad 09:58, 9 sep 2017

Strax efter klockan fyra natten till söndagen överfölls en yngre tjej av en man som sedan våldtog henne. Det skedde utomhus i närheten av Luffarbacken i Åkersberga.

Brottsoffret är fört till sjukhus och platsen är avspärrad medan polisens tekniker undersöker platsen.

– Det är en yngre tjej som drabbats och vi har arbetat hela natten med det här och tekniker jobbar nu med spårsäkring på brottsplatsen och även hundpatrull har varit där, säger Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl i Solna.

Koppling till tidigare överfall

Mitt i har tidigare rapporterat om flera tjejer och kvinnor blivit överfallna bakifrån i Åkersberga och Täby men räddats av förbipasserande.

Händelserna rubriceras som våldtäktsförsök och förra veckan grep polisen en man misstänkt för brotten. Han släpptes efter några dagar och misstankarna avskrevs.

Polisen utreder nattens våldtäkt som kopplat till de tidigare överfallen.

– Det är givetvis det första man tänker på och såklart en teori vi jobbar efter, säger Ladenstedt.