Efter fem dygn i kylan – Oddie är hemma igen

Söket efter den enögde chihuahuan har engagerat hundratals människor. Han försvann från hundvakten i Järfälla – var på rymmen i höstrusket – men är nu tillbaka hemma i Kungsängen. – Vi vill verkligen tacka alla som hjälpt till, säger matte Pauli Hakorinne.

  • Publicerad 11:56, 2 nov 2018

I lördags plingade grannar på hos hundvakten i Kallhäll. Dörren öppnades och plötsligt var Oddie på rymmen.

– Det är min dotters hund. Han är tio år gammal, säger Pauli Hakorinne.

Spreds på Facebook

Dottern gick snabbt ut på Facebook med att hunden hade försvunnit, meddelandet spreds och snart hade hundratals människor engagerat sig.

– Vi fick hjälp av Missing Dog Stockholm, som har kommit med olika tips och tagit hand om den administrativa biten av sökandet, säger Pauli Hakorinne.

ID-hundar som är tränade i att leta efter bortsprungna husdjur har också deltagit i jakten på Oddie. De spårade upp hans avföring på olika platsen i Järfälla, men ingen hund syntes till.

Dök upp i Jakobsberg

På måndagen dök han upp i Jakobsberg. Dagen efter sågs han i ett dike kring OKQ8 i Kallhäll – men ingen lyckades få tag på honom.

– Vi började prata om att vi kanske aldrig kommer att få se honom igen, säger Pauli Hakorinne.

Men på torsdagen fick mamman och dottern ett samtal – mitt under en telefonintervju med Mitt i. De hade fått tips om att hunden setts i Viksjö, lade snabbt på luren och åkte dit.

Pauli som befann sig på en annan plats i området följde efter och möttes av en gråtande fru.

– ”Vad har hänt nu”, tänkte jag, gick fram och kramade om henne.

Hunden hade fångats in av en man. De tog Oddie till veterinären och trots flera dagar i höstkylan, utan rent dricksvatten och mat i hundskål, mår han i dag förhållandevis bra.

Hemma i Kungsängen

– Nu har vi honom här hemma igen. Han hade bara lite ont i ena framtassen. Han är en överlevare. En riktig krigare.

Nu vill de rikta ett stort tack till alla människor som hjälpte till.

– Det är helt underbart att det finns en sådan mänsklighet därute. Vi vet inte hur många som varit ute och letat och engagerat sig.

Ny aktivitetsapp lanseras – prova på-dag i helgen

Lördagstips för Upplands-Bros unga. I helgen bjuder föreningen Sparks Generation och kommunen in till en prova på-dag med allehanda idrotter, kultur och inte minst feststämning. Detta gör man för att fira lanseringen av en ny app där...fredag 23/10 15:59

Prisat företag ska hjälpa ryttare

AI-teknik i ny app blir ridcoach Horsetechbolaget Rider’s Position, med säte i Skokloster, har prisats i entreprenörstävlingen Venture Cup. – Det betyder jättemycket, säger vd Mari Zetterqvist Blokhuis.fredag 23/10 13:04