Efter explosionen: Coop lockar med pangpriser

Trots omfattande skador efter sprängningen vid Pilstugetorget i onsdags kunde Stora Coop öppna som vanligt i morse. – Alla har gjort ett hästjobb, säger butikchefen Felix Hartzell.

  • Publicerad 13:57, 31 aug 2018

– Vi har öppet för fulla muggar nu, även om det ser som det gör, säger Felix Hartzell, butikschef på Stora Coop vid Pilstugetorget i Åkersberga.

Det är inget mot hur det såg ut direkt efter sprängningen.

Felix Hartzell berättar att de fick gå in i butiken först vid halvfyra på torsdagseftermiddagen dagen efter sprängningen, när polisen var färdig med sin tekniska undersökning.

– Det var vatten på hela golvet eftersom ett rör sprungit läck och det var mycket stökigt. De hade ju använt för mycket sprängdeg så det var mycket skadegörelse, säger Felix Hartzell.

Anställda på Stora Coop har jobbat hårt för att röja upp i butiken.

Efter inspektionen skickade butiksledningen ut en förfrågan om personalen ville rycka in och hjälpa till med uppröjning. Uppslutningen blev total.

– Det var jättehäftigt! Vi jobbade till elva på kvällen. Sedan började vi igen kvart i fem i morse och klockan sju kunde vi öppna. Nu har vi öppet till 98 procent.

Hela blomsteravdelningen och allt frukt och grönt fick kasseras och delin är stängd och flyttad till köttavdelningen. Annars ska allt vara i gång som vanligt, säger Felix Hartzell.

– Jag tycker det har funkat bra. Butiken ser jättebra ut.

För att vända det trista till något roligt kör butiken både med ”pangpriser” och ”prisbomber”. Felix Hartzell ser också andra fördelar:

– Även om det är en fruktansvärt händelse så har det varit bra för vår teambuilding.