Ekerö kommunhus. Idag kan åter oppositionen inkomma med motioner. Foto: Linda Gren

Efter ett halvår – grönt ljus för motioner igen

I dag, torsdag, lade oppositionen sin första motion på över ett halvår. Den handlar om möjligheten att inrätta ett Sportotek.

  • Publicerad 16:57, 24 sep 2020

Opposition. Hanna Svensson(S) är oppositionsråd. Foto: CHARLOTTE RUECKL

Orsaken till vårens överenskommelse var att minska arbetsbördan för kommunens anställda i samband med pandemin. När kommunen gick in i krisläge blev trycket på tjänstemännen stort. Bland annat stoppades behandlingen av motioner och kommunfullmäktige reducerades till 25 ledamöter. I går beslutades att oppositionen åter får lämna in motioner och interpellationer.

– Vi är såklart glada att styret ändrade sig och är överens med oss om att även oppositionen måste få komma med förslag och frågor. Däremot har vi inte hittat optimala lösningar för det framtida arbetet i nämnderna än, den diskussionen fortgår. Det är inte helt lätt att göra alla nöjda på ett coronasäkert vis, säger Hanna Svensson(S), oppositionsråd.

Ny motion om lagd

För att fira att motioner åter kommer behandlas skickades redan i dag den första motionen för halvåret in. Den handlar om att Ekerö kommun ska utreda möjligheterna att inrätta ett Sportotek. Sportotek är en biblioteksliknande instans som i stället för böcker lånar ut begagnad sportutrustning till allmänheten.

Nya riktlinjer

Ändrat: Fullmäktige behandlar inte längre endast beslutsärenden. Motioner kommer således att behandlas.

Kvarstår: Kvittningssystem för reducerat fullmäktige enligt vårens överenskommelse. Kommunfullmäktige kommer inte ha något digitalt deltagande och fortsätter vara reducerat till 25 ledamöter.

Många tips om ungdomar som dricker och kör

Nyheter Insats. Fler poliser ute på kvällar och helger Allt fler tips kommer in till polisen om unga som kör mopedbilar eller mopeder med alkohol i kroppen. Polisen vädjar nu till föräldrar om hjälp. Dessutom satsar man på att vara ute mer på kvällarna.tisdag 27/10 16:48

Klockan tio smäller det – varje dag

Nyheter Regelbundna sprängningar när ny tunnel byggs Varje dag klockan tio, sex månader framöver, blir det stopp framför Lindötunneln. Då sprängs det nämligen i berget då en ny tunnel ska ta plats.fredag 23/10 15:45