På landsbygden utanför Vallentuna skedde förra årets mest uppmärksammade mord. Foto: Åsa Sommarström

Efter dubbelmordet i Vallentuna - en av de dömda männen har släppts

Två män dömdes efter ett brutalt dubbelmord i Vallentuna för ett drygt år sedan. De överklagade domen till hovrätten. Nu har en av männen släppts ur häktet, enligt Dagens Nyheter.

  • Publicerad 09:15, 10 mar 2021

För drygt ett år sedan åkte polisen på ett larm till ett hus utanför Vallentuna. Ett par som bodde där hade inte hörts av på en vecka och vänner och bekanta blev oroliga. När polisen kom dit hittade de en man och en kvinna brutalt mördade.

En av motiven till dådet var enligt polisen att mannen just sålt en större fastighet och gjort en stor vinst.

Två män från trakten häktade. Enligt åklagarens förundersökning hade männen åkt ut till huset, försökt få mannen att föra över pengar till dem och sedan torterat och mördat dem De båda männen reste sedan utomlands och spenderade stora summor.

Brukar betyda friande dom

När polisen häktade dem skylde de på varandra, men båda dömdes till livstids fängelse i tingsrätten för mordet på kvinnan. Det gick däremot inte att fastställa att de också tagit livet av mannen.

Nu uppger Dagens Nyheter att en av männen släppts på fri fot i väntan på att hovrättens dom ska falla, något som brukar vara en indikation på att en friande dom är att vänta enligt uppgifter till DN från åklagaren Jenny Karlsson.

– Det får man ju anta då, ja. Det har jag sagt till anhöriga hela tiden att det här är ett juridiskt komplicerat fall.