Mannen som gick genom isen fördes till sjukhus men avled senare av skadorna. Foto: Mostphotos

Efter drunkning: De varnar för dåliga isar

I helgen drunknade en man efter att han gått igenom isen vid Jästfabriken. Nu påminner Sollentuna Skridskosällskap om att området är känt för dåliga isar. – Det går en råk tvärs över till östra sidan där, säger Lennart Gustafsson på Skridskosällskapet.

  • Publicerad 14:13, 15 jan 2018

Vid lunchtid på lördag den 13 januari gick en man i 45-årsåldern genom isen på Norrviken och avled sedan av skadorna på sjukhus.

Bo Nyström från Rotebro var själv på väg ner till sjön när han möttes av ett stort pådrag.

– Jag skulle åka skridskor men jag fick vända. Det blev en långpromenad istället, berättar Bo som nu vill varna alla för att ge sig ut på isen.

På den punkter får han medhåll från Sollentuna Skridskosällskap.

I helgen hade de smygpremiär för sin skridskotull vid Norrvikens IP. Men uthyrningen har ännu inte öppnat.

– Vi vill inte uppmuntra till att nybörjare ger sig ut på isen just nu, säger Lennart Gustafsson på skridskosällskapet.

Om man vet vad man gör är isen på Norrviken dock åkbar. Men inte på hela sjön.

– Vi har hela tiden varnat för området runt Jästfabriken. Det går en råk (spricka) tvärs över till östra sidan där, nästan som en långsträckt vak. Men på den södra delen av sjön är det okej, och uppe vid Bollstanäs. Men det går inte att åka däremellan, säger han.

Samtidigt som blankis är vackert är friheten att åka överallt också lite förrädisk, menar Lennart Gustafsson.

– När det har snöat håller man sig på den plogade banan, på så sätt är det lättare att veta var man kan åka då, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tureberg får bidrag för Sollentuna GP

Nyheter Sprider kommunens namn till omvärlden, anser politikerna Turebergs FK får ett bidrag på 300 000 kronor per år för perioden 2022–2025 för att arrangera Sollentuna Grand Prix på Sollentunavallen. Det har kultur- och fritidsnämnden beslutat.söndag 16/1 6:40

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33