NÄRVARO. Polisen kommer att stärka upp med extra personal i Fittja efter helgens skjutning. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Efter dödsskjutningen: Polisen stärker upp i Fittja hela veckan

En man i 20-årsåldern sköts till döds i Fittja i helgen. Ingen har gripits för dådet. "Vi kommer ha poliser på plats hela kommande vecka", säger Mattias Neijd, operativ koordinator på Botkyrkapolisen.

  • Publicerad 10:09, 23 aug 2021

Det var vid 23-tiden på fredagen som polis fick in flera samtal om skottlossning i Fittja.

– Den skjutne mannen är i 20-årsåldern. Han är nu avliden och anhöriga är underrättade. Vi har inlett en förundersökning om mord, sa polisens presstalesperson Anders Bryngelsson till TT strax efter att skjutningen inträffade.

Utredningsarbetet fortsatte under natten, och vid halvåttatiden på lördagen meddelade polisen att den tekniska undersökningen av brottsplatsen avslutats.

På plats hela veckan

Sedan i lördags har fler poliser än vanligt rört sig i Fittja, i syfte att öka tryggheten i området och samla in eventuella vittnesuppgifter.

– Vi kommer ha poliser på plats hela kommande vecka, och det är ju för att visa medborgarna att vi tar det här på största allvar, och att vi är lika förfärade över det här som de är, säger Mattias Neijd, operativ koordinator på Botkyrkapolisen, under måndagen.

Han kan dock inte kommentera det pågående utredningsarbetet.

– Utredningen fortgår, men det är för tidigt att uttala sig om det. Vi får återkomma om det, säger han och fortsätter:

– Men alla som kan ha sett eller hört något i samband med skjutningen får gärna höra av sig till polisen på 114 14. Alla tips är välkomna.

Ingen person har gripits för dådet.