Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning har beslutat om flera insatser för att skapa trygghet i Rinkeby efter torsdagens dödsskjutning. Foto: Christian Lärk

Efter dödsskjutningen – jour öppnar i Rinkeby

En ny ungdomsjour. Förlängt öppethållande på ungdomsgårdar. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning har beslutat om extra åtgärder för att skapa trygghet efter dödskjutningen av en ung man i Rinkeby. 

  • Publicerad 14:47, 14 aug 2020

Från i dag fredag och fram till söndag kommer krisstödjare, medborgarvärdar och fältassistenter att finnas på plats i Rinkeby, efter dödsskjutningen av en ung man i stadsdelen.

Förlängt öppethållande

Likaså etableras en nya ungdomsjour i stadsdelen dit ungdomar kan vända sig efter behov. Ungdomsgårdar kommer även att få förlängt öppethållande, fram till klockan 22, och ha uppsökande verksamhet efter behov.

I ett mejl skriver Benjamin Dousa (M), ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd:

– Nu gör vi allt vi kan för att kyla ned situationen och få fler vuxna ute på gator och torg i Rinkeby. Ytterst är detta en polisiär fråga, men vi ska såklart göra vad vi kan för att skapa trygghet i området.”

Fördes till sjukhus

Strax efter klockan 18 i torsdags påträffades en skottskadad ung man i Rinkeby. Den skottskadade mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Polisen har inlett en förundersökning om mord.