Minnesplats. En man sköts till döds utanför ett flerbostadshus i Blackeberg på söndagskvällen. En person anhölls på måndagen, men släpptes i veckan på fri fot. Foto: Mikael Andersson

Efter dödsskjutningen i Blackeberg – anhållen släpps på fri fot

Den man som på måndagen anhölls, misstänkt för dödsskjutningen i Blackeberg, släpptes på torsdagen. Mannen är dock inte avförd från utredningen, och polisen söker fortfarande tips från allmänheten.

  • Publicerad 12:13, 4 jul 2019

Det var på söndagen som en man sköts utanför ett flerbostadshus i Blackeberg. Mannen avled senare till följd av sina skador.

Ett flertal vittnesförhör och dörrknackningar genomfördes i området, och på måndagen gick polisen ut med att man anhållit en man, skäligen (den lägre misstankegraden) misstänkt för mordet.

– Vi håller på med en kartläggning av den skjutne, men också av den person som sitter anhållen. Vi tittar på kopplingar mellan dessa två, men det omfattas av förundersökningssekretess, sa Ola Österling på Stockholmspolisen på onsdagen.

Släpptes på torsdagen

Under torsdagsförmiddagen meddelade åklagaren Alexandra Bittner vid Västerorts åklagarkammare att den anhållne mannen släppts på fri fot.

– Det skedde idag, men personen är inte avförd från utredningen.

Har ni någon annan misstänkt eller anhållen?

– Jag kommer inte lämna några fler uppgifter, säger Alexandra Bittner.

Förutom dödsskjutningen i Blackeberg skedde ytterligare två skjutningar på söndagskvällen. I Sollentuna sköts två män, varav den ena avled senare under kvällen. Den andra vårdas fortfarande på sjukhus, där läget uppges vara stabilt.

I Kallhäll blev en man, en och en halv timme efter skjutningen i Sollentuna, skottskadad i benet. Han kunde på onsdagen skrivas ut från sjukhus.

Två döda efter flera skjutningar i nordvästra Stockholm

Polisen uppger att man vill komma i kontakt med personer som gjort eventuella iakttagelser i både Blackeberg, Sollentuna och Kallhäll. Den som har tips att ge kan kontakta 114 14.