Allmänfarlig ödeläggelse. Ingen fara för allmänheten enligt Alexander Antonian, kommunpolis i Danderyd. Foto: Mostphotos/Jens Kassnert (kollage)

Efter dådet – polis patrullerar i Stocksund

Under morgonen genomfördes en trygghetsinsats av polisen i Stocksund efter explosionen vid en villa i Stocksund. "Vad som detonerat vet vi ännu inte"

  • Publicerad 13:13, 9 jun 2022

Under natten till fredagen kom ett larm om att något ska ha exploderat på en villatomt i Danderyd. Enligt polisen ska det ha varit en laddning som placerats på en uppfart till en villa i Stocksund.

Ingen ska ha skadats i samband med händelsen.

”Men ett fönster fick skador” skriver polisen i sin händelserapport.

Polisen meddelar även att de sökt området med polishund, knackat dörr och samlar in filmer från övervakningskameror.

Senare på morgonen kommenterade Stockholmspolisen händelsen. Presstalesperson Daniel Wikdahl berättade då för TT att en familj med barn bor i villan, och att ett fönster skadats.

– Vad som detonerat vet vi ännu inte, sa han då.

Tidigare på morgonen ska lokalpolisen genomfört en trygghetsinsats och pratat med allmänheten. Alexander Antonian, kommunpolis i Danderyd, berättade då att polisen även sökt vittnen i området.

Lugnt i området

Senare under förmiddagen var det lugnt i bostadsområdet.

–  Självklart förstår vi att en sådan här sak skapar otrygghet när det sker grova brott av den här typen i villaområden. Men min uppfattning är att den breda allmänheten inte är i någon fara i det här, säger han till Mitt i.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.