Nu öppnar gymkedjan igen. Foto: Mostphotos

Efter coronastängningen – Sats öppnar gymmen vid Globen igen

Efter två veckor av corona-shutdown öppnar nu Sats samtliga träningsanläggningar i Stockholm igen. I Enskede-Årsta-Vantör finns två gym, båda i Globenområdet. – Vi har vidtagit flera säkerhetsåtgärder. Som till exempel färre deltagare i gruppträningen, säger Malin Selander.

  • Publicerad 12:15, 25 mar 2020

Det har gått två veckor sedan gymkedjan Sats stängde alla sina träningsanläggningar i både Sverige, Norge och Danmark på grund av coronaviruset. I Stockholm stängdes 62 anläggningar och samtliga medlemmar fick nöja sig med onlineträning på Sats hemsida för att hålla sig i trim.

I Enskede-Årsta-Vantör finns det två Satsägda gym, båda i Globenområdet.

– Att stänga var en ren säkerhetsåtgärd. Vi fick tydliga besked från både danska och norska myndigheter om att vi var tvungna att hålla stängt. Nu har vi haft tid att reflektera kring hur vi ska agera och bestämt oss för att lyssna på vad Folkhälsomyndigheten i Sverige säger, säger Sats presschef Malin Selander.

Öppnar under torsdagen

Senast i går uppmuntrade Folkhälsomyndigheten stockholmarna till fortsatt träning och rörelse – så länge det sker på ett ansvarsfullt sätt.

Därför öppnar Sats samtliga anläggningar i Sverige och Stockholm igen under torsdagen. Anläggningarna i Norge och Danmark håller fortsatt stängt.

– De allra flesta medlemmar har tyckt att det var bra att vi agerade. Men många har också ställt sig frågande till att varför vi stängde när ingen annan gymkedja i Sverige gjorde det. Det här är en speciell situation och vi är beroende av vägledning från Folkhälsomyndigheten. Det är dem som är experter i frågan, inte vi, säger Malin Selander.

Mindre gruppträningsklasser

För att se till att träningen sker på ett ansvarsfullt sätt framöver har Sats vidtagit flera säkerhetsåtgärder. Det handlar dels om att begränsa antalet platser på gruppträningsklasser och dels om bättre städrutiner.

– Vi kommer dessutom låta alla våra medlemmar träna på alla våra center i den region man bor för att man inte ska behöva göra några onödiga resor. Sen kvarstår såklart det grundläggande. Är man sjuk ska man stanna hemma. Det gäller både medlemmar och personal, säger Malin Selander.

Förstår oron

Skulle rekommendationen om att återigen stänga, tvekar inte Sats på att göra det.

– Vi har full förståelse för att det finns medlemmar som är oroliga. Därför fortsätter vi med vår onlineträning och livestreamade gruppklasser, säger Malin Selander.